Ελασσόνα: Φυλακή σε 59χρονο γιατί είχε ανοιχτό Ίντερνετ καφέ

Ελασσόνα: Φυλακή σε 59χρονο γιατί είχε ανοιχτό Ίντερνετ καφέ

Είναι η πρώτη υπόθεση Λαρισαίου καταστηματάρχη που οδηγείται κρατούμενος ενώπιον της Δικαιοσύνης για παραβίαση της Πράξης Νομοθε­τικού Περιεχομένου, καθώς το πε­ρασμένο Σάββατο προηγήθηκαν άλλες τρεις συλλήψεις επαγγελματιών, ενός κουρέα και δύο ιδιοκτητριών καφέ σε Λάρισα και Τέμπη σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.

Όπως είναι γνωστό, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία αφορά σε «Κατεπείγοντα μέτρα απο­φυγής και περιορισμού της διάδο­σης κορονοϊού» περιλαμβάνονται μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου.

Ειδικότερα, στο πρώτο άρθρο σημειώνεται πως τα μέτρα αυτά – με­ταξύ άλλων – συνίστανται «στην προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλι­τεχνικών εκδηλώσεων, αρχαιολο­γικών χώρων και μουσείων, κατα­στημάτων υγειονομικού ενδιαφέ­ροντος, ιδιωτικών επιχειρήσεων, δη­μόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά χώρων- συνάθροι­σης κοινού, στην προσωρινή επιβο­λή μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς εντός της επικράτειας, στην προσωρινή επιβο­λή περιορισμού κατ’ οίκον σε ομά­δες προσώπων προς αποφυγή ενερ­γειών που θα μπορούσαν να προ- καλέσουν τη διάδοση της νόσου». Στο πλαίσιο αυτό μετά από ελέγχους αστυνομικών του Τμήματος Λάρισας και του Τμήματος Τεμπών, το περα­σμένο Σάββατο συνελήφθησαν μια 64χρονη ιδιοκτήτρια καφενείου και ένας 55χρονος κουρέας στη Λάρισα όπως και μια 52χρονη ιδιοκτήτρια καφενείου σε χωριό του Δήμου Τεμπών.

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΚΡΑΤΗΣΗ

Προχθές Κυριακή λοιπόν, λίγο πριν τις 9 το βράδυ μετά από έλεγχο αστυνομικών του Τμήματος Ελασ­σόνας σε χωριό του Δήμου Ελασ­σόνας συνελήφθη 59χρονος ιδιο­κτήτης καφέ – με παροχή υπηρε­σιών διαδικτύου – να λειτουργεί το κατάστημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – έξι νέοι χρη­σιμοποιούσαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ άλλοι έξι βρί­σκονταν εντός του καταστήματος.

Ο 59χρονος κρατήθηκε, προκειμένου να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας όπως και συνέβη χθες το μεσημέρι. Με τον 59χρονο να ζητά την αναβολή της εκδίκασης προκειμένου να παραστεί ο δικηγόρος του, καθώς δεν θα μπορούσε να παραστεί χθες.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτη­μα χορηγώντας τριήμερη προθεσμία με την εισαγγελέα της έδρας να προ­τείνει ωστόσο διατήρηση της κρά­τησης του κατηγορουμένου, πρότα­ση που έγινε δεκτή από την πρό­εδρο του Δικαστηρίου.

Με το 59χρονο να αιφνιδιάζεται όταν συνειδητοποίησε πως θα οδη­γηθεί ξανά στα Κρατητήρια και απευθυνόμενος στο Δικαστήριο να ρωτά «εκεί μέσα; θα πάρω κορονοϊό…» με την έδρα να του απαντά «και έξω να μένατε κορονοϊό θα γε­μίζατε…».

«Δεν σκοτώσαμε κανέναν, θα καθί­σω τρεις μέρες στα Κρατητήρια;» απόρησε ο 59χρονος. «Συμμορφω­θείτε με τις οδηγίες της Πολιτείας» του ανταπάντησε η έδρα, με τον 59χρονο να αδυνατεί να πιστέψει ότι τελικά θα περάσει άλλα δύο βράδια στα Κρατητήρια, μέχρι να γίνει το Αυτόφωρο…

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Ελασσόνα: Φυλακή σε 59χρονο γιατί είχε ανοιχτό Ίντερνετ καφέ
Δήμος Ελασσόνας Νομός Λάρισας