Εισαγγελική έρευνα για το μπουρανί στον Τύρναβο

Εισαγγελική έρευνα για το μπουρανί στον Τύρναβο

Εισαγγελική παρέμβαση προ­κάλεσε -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- η απόφαση Συλλόγου του Τυρνάβου να απευ­θύνει κάλεσμα συμμετοχής σε εκ­δηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα, παρότι είχε προηγηθεί Κοινή Υπουρ­γική Απόφαση (ΚΥΑ) για ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας με αφορμή τον κορονοϊό.

Όπως είναι γνωστό μία από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης για τον προληπτικό περιορισμό της διασποράς της νόσου αποτέλεσε η απόφαση για ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ΚΥΑ που συνοδεύθηκε από Πράξη Νομοθε­τικού Περιεχομένου για τους  παρα­βάτες προβλέποντας φυλάκιση έως δύο ετών.

Η Υπουργική Απόφαση αρχικά προκάλεσε την αντίδραση φορέων σε πόλεις που διακρίνονται για τις καρναβαλικές εκδηλώσει με ορισμένoυς από τους φορείς, αψηφώντας την απαγόρευση να καλούν σε εκ­δηλώσεις. Στη συνέχεια, ωστόσο, οι τοπικές δημοτικές αρχές, η μία μετά την άλλη υιοθετούσαν την απόφα­ση των συναρμόδιων υπουργείων ανακοινώνοντας τη ματαίωση των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο φορέων που αντέδρασαν τις πρώτες ώρες, Σύλλογος του Τυρνάβου με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook), ενη­μέρωνε τους πολίτες «ότι θα πραγ­ματοποιήσει το έθιμο την Καθαρά Δευτέρα περνώντας απ’ όλα τα κα­ταστήματα για να ευχηθεί» και, με τη βωμολοχία που χαρακτηρίζει τη γλώσσα στο Μπουρανί, η πρόσκλη­ση κατέληγε «στο “Αναψυκτήριο Τυρνάβου” συνεχίζοντας το έθιμο». Κάλεσμα το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση ms αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, Ευτυχίας Μελετοπούλου, η οποία παρήγγειλε προχθές κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστεί η ευθύνη που ενδεχομένως να έχουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης στον  Τύρναβο την περασμένη Καθαρά Δευτέρα. Εισαγγελική έρευ­να που βασίζεται στην παράβαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε συνδυασμό με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σημειώνεται πως την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, «λόγω άμεσου κινδύνου, σύμφωνα με την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού C0VID19» υπέγραψαν στις 27 Φε­βρουάριου οι υπουργοί, Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Xρυσοχοϊδης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Ενώ για τον περιορισμό φαινομέ­νων Άρνησης τήρησης της ΚΥΑ ακολούθησε η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Στην οποία υπογραμμιζόταν ότι «η μη συμμόρ­φωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχο­μένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης». Παράγραφος η οποία αναφέρει ότι όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του συγκεκριμένου άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο ετών.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Εισαγγελική έρευνα για το μπουρανί στον Τύρναβο

collage - Εισαγγελική έρευνα για το μπουρανί στον Τύρναβο


fast food ambelon - Εισαγγελική έρευνα για το μπουρανί στον Τύρναβο

ambelonas1 armonia 2021 - Εισαγγελική έρευνα για το μπουρανί στον Τύρναβο

Τύρναβος