Ούτε φόβος, ούτε πανικός

Ο φόβος και ο πανικός γνωρίζουμε όλοι μας ότι είναι κακοί σύμβουλοι στις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε. Η κυβέρνηση ξεπερνώντας τους φόβους και δρώντας με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα δείχνει να τα καταφέρνει αρκετά ικανοποιητικά τόσο στον Έβρο όσο και στην εισβολή του κορονοϊού.

Η κίνηση της κυβέρνησης να σφραγίσει τα σύνορα αποδείχθηκε κίνηση «ματ» που μέχρι και ο κ. Τσίπρας, έστω καθυστερημένα, παραδέχθηκε ως σωστή, γιατί είδε ότι το 90% των Ελλήνων το επικρότησε. Δυστυχώς ακόμη ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ανοιχτά σύνορα, ίσως θυμούνται που ο αρχηγός τους είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα!

Η κίνηση του σφραγίσματος των συνόρων μας ήταν πολύ σωστά προετοιμασμένη και μελετημένη από μήνες και γι’ αυτό βλέπουμε τα σχέδια του «σουλτάνου» Ερντογάν να ναυαγούν παταγωδώς, κάτω από τη σωστή συνεργασία αστυνομίας, πυροσβεστικής, στρατού και λιμενικού.

Με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Έβρο, αμέσως είδαμε τη μεταστροφή τους και για πρώτη φορά είπαν επισήμως ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι σύνορα της Ευρώπης. Απαράδεκτη η δήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για φιέστα! Δείχνει έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά το αποτέλεσμα τους διέψευσε παταγωδώς. Ο Ερντογάν υπέστη οδυνηρή ήττα από τους θεσμούς της Ε.Ε. αφού πρώτα είδαμε την απαξιωτική στάση του κ. Πούτιν απέναντί του! Είναι θέμα χρόνου να εκδιωχθεί από την εξουσία ο «σουλτάνος» αφού με την αλαζονεία του δεν κατάλαβε και «τσίμπησε το τυράκι» που του πρόσφεραν οι κ. Τραμπ και Πούτιν στη Συρία και στη Λιβύη!

Όσο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η επιτροπή του Υπ. Υγείας χωρίς ίχνος πανικού, με σοβαρότητα και επιστημονικές τεκμηριωμένες απόψεις, καθώς και τα μέτρα που προγραμματίζονται από την κυβέρνηση και υλοποιούνται σταδιακά, οδηγούν στη σωστή κατεύθυνση για την επιδημία, που ήλθε στη χώρα μας.

Όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης εμπνέουν εμπιστοσύνη και σιγουριά στο σύνολο των Ελλήνων και των συμμάχων μας και όσο διαρκεί η πρωτοφανής αυτή κρίση πρέπει να δείξουμε όλοι μας ομοψυχία και όχι να ρίχνουμε νερό στον μύλο του αδίστακτου, προπαγανδιστή και εκβιαστή Ερντογάν.

Γιώργος Νταφούλης,

Φυσικός, Δ/ντής 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων