Δήλωση Γ. Μανώλη για τον κορωνοϊό

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης αναφορικά με την εξέλιξη του κορονοϊού, τονίζει:
“Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες,
H χώρα μας όπως και άλλες χώρες του κόσμου αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας.
Χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία, λόγω ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού Covid-19 σ΄ όλο τον πλανήτη.

Καθώς πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην χώρα μας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα αρμόδια Υπουργεία, και οι αρμόδιοι φορείς δίνουν οδηγίες προς τους πολίτες, λαμβάνουν αποφάσεις και προσπαθούν να διαχειριστούν και να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.
Έχουν παρθεί προληπτικά μέτρα για την ανάσχεση του Covid-19 τα οποία αφορούν, εκτός των άλλων, το κλείσιμο όλων των μονάδων δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια και φροντιστήρια). Εδώ θα ήθελα να σταθώ και να απευθυνθώ στις μαθήτριες και τους μαθητές. Παιδιά, μην εκλάβετε τον ελεύθερο χρόνο ως διακοπές. Θα σας συμβούλευα να αποφύγετε χώρους με μεγάλο συνωστισμό, όπου και μεταδίδεται ευκολότερα ο ιός. Μείνετε όσο μπορείτε περισσότερο στα σπίτια σας, διαβάζοντας ή ασχοληθείτε με ό,τι σας ευχαριστεί. Αν θέλετε να αθληθείτε, διαλέξτε εξωτερικούς και όχι κλειστούς χώρους άθλησης.

Πέρα από τα μέτρα της Πολιτείας, όλοι μας έχουμε χρέος να συμβάλλουμε στον περιορισμό των συνεπειών της επιδημίας, ακολουθώντας αυστηρά και κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών.
Στο Δήμο Τεμπών με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους πολίτες μας αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας, προχωρήσαμε στη λήψη προληπτικών μέτρων.
Με απόφαση μας αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου μας. Κλείνουν μέχρι και τις 25 Μαρτίου, όλοι οι κλειστοί δημοτικοί ή ενοικιαζόμενοι, από το Δήμο Τεμπών χώροι όπου εκτελούνται αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες (η Μουσική Σχολή, η Βιβλιοθήκη Συκουρίου και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης).

Επίσης σε συνεργασία με την Α/μια και Β/μια εκπαίδευση θα ξεκινήσουν προληπτικοί απολυμαντικοί ψεκασμοί  όλων των σχολικών μονάδων. Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και την ΚΕΔΕ για το συντονισμό των ενεργειών που αφορούν την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid-19.
Όλα τα μέτρα δείχνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ως Δήμαρχος Τεμπών θέλω να τονίσω ότι κανένα μέτρο και καμία απόφαση δεν αποδίδει, αν δεν την συμμεριστούν όλοι οι πολίτες.
Σας καλώ όλες και όλους να σταθούμε απέναντι στην κρίσιμη αυτή κατάσταση, με αίσθημα αλληλεγγύης και ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπό μας. Μόνο αν πορευτούμε συλλογικά, με ψυχραιμία και σοβαρότητα, σεβόμενοι τις αποφάσεις και τις οδηγίες των ειδικών, θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η θωράκιση της δημόσιας Υγείας”.

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13469 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*