Ανακοίνωση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για ανακρίβειες περί κορονοϊου στη Λάρισα

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για ανακρίβειες περί κορονοϊου στη Λάρισα

Δημήτρης Χορταργιάς

Το fake news για τον κορωνοϊό προκάλεσε και την άμεση αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, Δημήτρη Χορταργιά. Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Χορταριάς έγραψε:

«Αν δεν επέμβει Εισαγγελέας για το πως κάποιοι με ελαφρά την καρδία διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για κρούσματα κορονοϊού, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Και όχι μόνο για τους βαφτιζόμενους και ως «δημοσιογράφους», αλλά και για πολίτες που επικαλούνται μέχρι ιατρικά απόρρητα. Αναφέρομαι στο σημερινό συμβάν της Λάρισας. Με σοβαρά θέματα, όπως αυτά της δημόσιας υγείας δεν παίζει κανείς. Ανοχή τέλος…»

ytdjt - Ανακοίνωση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για ανακρίβειες περί κορονοϊου στη Λάρισα

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για ανακρίβειες περί κορονοϊου στη Λάρισα

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας καταδικάζει απερίφραστα τις “δημοσιογραφικές” ανακρίβειες που δήθεν ανακάλυψαν θετικά κρούσματα του κορονοϊου στη Λάρισα, πριν ακόμη τις επίσημες ανακοινώσεις των δομών υγείας.

Η διατήρηση της σοβαρότητας στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας, είναι υποχρέωση των επαγγελματιών δημοσιογράφων, οι οποίοι στην περιοχή μας μέχρι τώρα τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας. Καλούμε όσους δημοσιογραφούν καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας να συνέλθουν. Δεν γίνονται όλα στη ζωή για ένα κλικ…

Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το πρώτο και τελευταίο «δημοσιογραφικό» κρούσμα, που με τη συμμετοχή ανεύθυνης «δημοσιογραφίας των πολιτών», δημιούργησε εύλογη ανησυχία στους πολίτες της Λάρισας και όχι μόνο.

Το Δ.Σ.ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Ανακοίνωση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για ανακρίβειες περί κορονοϊου στη Λάρισα

collage - Ανακοίνωση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για ανακρίβειες περί κορονοϊου στη Λάρισα


fast food ambelon - Ανακοίνωση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για ανακρίβειες περί κορονοϊου στη Λάρισα

ambelonas1 armonia 2021 - Ανακοίνωση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για ανακρίβειες περί κορονοϊου στη Λάρισα

Λάρισα