Αλλαγή του καιρού με νοτιάδες και βροχές

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020.
1 - Αλλαγή του καιρού με νοτιάδες και βροχές
Προβλέπεται στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες που προς το βράδυ θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές της Πίνδου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά νεφώσεις με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στην Πελοπόννησο την ανατολική Στερεά στην ανατολική Θεσσαλία στη Μακεδονία και τη Θράκη  αλλά τα φαινόμενα σταδιακά θα μετακινηθούν προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στην Εύβοια την ανατολική Στερεά στη δυτική Κρήτη και σε νησιά του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου και στην Μακεδονία.
2 - Αλλαγή του καιρού με νοτιάδες και βροχές
Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στο νομό Μαγνησίας και Σποράδων ενώ σταδιακά τοπικές μπόρες θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα αλλά από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.  Τα φαινόμενα θα είναι λίγα και διάσπαρτα στους νόμους Τρικάλων και Καρδίτσας  ενώ στις περισσότερες περιοχές του νομού Λάρισας και Μαγνησίας όπως και στις Σποράδες θα είναι αξιόλογα.  Αναμένονται κατά μέσο όρο 0 με 2 χιλιοστά στη δυτική Θεσσαλία και 4 με 15 στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα. Στις ορεινές περιοχές του Κισσάβου του Μαυροβουνίου του Πηλίου και της Όθρυς αλλά και στις Σποράδες θα σημειωθούν και πάνω από 20 με 25 χιλιοστά κατά τόπους. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά πάνω από τα 1400-1500m υψόμετρο το μεσημέρι-απόγευμα. Από το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα παραμείνουν κυρίως σε ορεινές περιοχές.
 Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές μπόρες οι οποίες μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και προς το απόγευμα θα σταματήσουν.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και οι δυτικοί ασθενείς στα πεδινά τμήματα.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή θα  κυμανθεί σε
Λάρισα 9/14°C
Τρίκαλα 9/15°C
Καρδίτσα 9/16°C
Βόλος 10/13°C
Καλαμπάκα 10/14°C
Ελασσόνα 8/13°C
Αγιά 9/12°C
Φάρσαλα 8/13°C
Σποράδες 11/14°C
——————————————————
Τρίτη 10 Μαρτίου 2020.
3 - Αλλαγή του καιρού με νοτιάδες και βροχές
Προβλέπεται αρχικά στη Μακεδονία τις Σποράδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες. Σταδιακά από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι αργά το βράδυ ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις μέχρι και το μεσημέρι με λίγες μπόρες κατά τόπους αλλά ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.
4 - Αλλαγή του καιρού με νοτιάδες και βροχές
Θεσσαλία: αρχικά τοπικές νεφώσεις με μπόρες στις Σποράδες και πιθανόν για λίγο σε ορεινά τμήματα του Ολύμπου Κισσάβου του Μαυροβουνίου και του Πηλίου αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 3 με 4 στα πεδινά τμήματα αλλά προς το βράδυ θα εξασθενήσουν λίγο  στα θαλάσσια τμήματα.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 7/18°C
Τρίκαλα 8/18°C
Καρδίτσα 7/19°C
Βόλος 11/17°C
Καλαμπάκα 10/19°C
Ελασσόνα 7/16°C
Αγιά 9/15°C
Φάρσαλα 8/17°C
Σποράδες 11/14°C
—————————————————
Τετάρτη  11 Μαρτίου 2020.
5 - Αλλαγή του καιρού με νοτιάδες και βροχές
Προβλέπεται στις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους όπως και στα Δωδεκάνησα με λίγες μεμονωμένες μπόρες αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές.
 Λάρισα: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους.
6 - Αλλαγή του καιρού με νοτιάδες και βροχές
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτική στα θαλάσσια τμήματα 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 με 3 μποφόρ. Στα πεδινά τμήματα θα πνέουν μεταβλητοί 2 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 4/18°C
Τρίκαλα 6/18°C
Καρδίτσα 5/19°C
Βόλος 8/17°C
Καλαμπάκα 6/17°C
Ελασσόνα 4/16°C
Αγιά 6/15°C
Φάρσαλα 5/18°C
Σποράδες 10/16°C
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ 3ΗΜΕΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑ.
ere - Αλλαγή του καιρού με νοτιάδες και βροχές
 
      ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ 3ΗΜΕΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
thessalia - Αλλαγή του καιρού με νοτιάδες και βροχές
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13493 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*