Κέλλας: «Καμία ανοχή στην τουρκική προκλητικότητα»

Κέλλας: «Καμία ανοχή στην τουρκική προκλητικότητα»

Με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου

Ο Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, συναντήθηκε με την Πρόεδρο, τους Αντιπροέδρους και τους Προέδρους των Διαρκών Επιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ), στο πλαίσιο της υποδοχής του προεδρείου του Οργανισμού από τη Βουλή των Ελλήνων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτικής συνεργασίας και ασφάλειας, που περιλαμβάνονται στην ατζέντα των εργασιών της Συνόδου. 

Ο Λαρισαίος πολιτικός εστίασε στο παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, σημειώνοντας πως είναι «άκυρο, χωρίς καμία νομική και λογική βάση», ενώ επεσήμανε ότι «παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας κι άλλων κρατών και αντιβαίνει στο Δίκαιο της Θάλασσας», ζητώντας από το προεδρείο η Συνέλευση να καταδικάσει την προκλητικότητα της Άγκυρας.

Περαιτέρω, ο Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, τονίζοντας πως «είναι δικαίωμα κάθε κράτους να επιλέγει ποιος θα εισέλθει στην επικράτειά του και υπό ποια διαδικασία», ενώ σημείωσε πως «η Ελλάδα αντιμετωπίζει μόνη της ένα διεθνές πρόβλημα», γι’ αυτό «χρειάζεται εναρμονισμένη δράση όλων των κρατών προς την εξάλειψη των αιτιών του φαινομένου και την καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακινητών μεταναστών».

Ακόμη, ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή στη Συρία, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και κάθε προσπάθεια δικαιολόγησης και ανοχής της επιτείνει την έκνομη συμπεριφορά της Τουρκίας», προσθέτοντας, τέλος, πως «απειλείται η σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής». 

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Κέλλας: «Καμία ανοχή στην τουρκική προκλητικότητα»

collage - Κέλλας: «Καμία ανοχή στην τουρκική προκλητικότητα»


fast food ambelon - Κέλλας: «Καμία ανοχή στην τουρκική προκλητικότητα»

ambelonas1 armonia 2021 - Κέλλας: «Καμία ανοχή στην τουρκική προκλητικότητα»

Λάρισα