Η γρίπη έκλεισε το Ειδικό σχολείο Γιάννουλης

Η γρίπη έκλεισε το Ειδικό σχολείο Γιάννουλης

Την απόφαση να παραμείνει κλειστό το Ειδικό Σχολείο Γιάννουλης για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη για την προστασία των μαθητών λόγω της γρίπης, έλαβε η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας καθώς ο αριθμός των μαθητών που απουσίαζαν από τα μαθήματά τους, είναι μεγάλος.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, περίοδος με αυξημένα περιστατικά γρίπης, μεγάλος αριθμός γονέων δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο, όχι πάντα γιατί νοσούσαν αλλά και υπό τον φόβο της μετάδοσής της. Χαρακτηριστικά νόσησαν 25 από τα 78 παιδιά (ποσοστό 32%).

Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί το πρωί της Τετάρτης, οπότε και θα ληφθεί η απόφαση αν θα συνεχιστούν τα μαθήματα ή όχι. Να σημειωθεί πως το Ειδικό Σχολείο Γιάννουλης είναι το μοναδικό σχολείο στο Νομό (αυτό το χρονικό διάστημα) που παραμένει κλειστό λόγω της γρίπης.

Πάντως την περασμένη Παρασκευή ο σύλλογος Γονέων του Δήμου Λαρισαίων συναντήθηκε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων, Σωτήρη Βούλγαρη, στον οποίο τέθηκε η διαπίστωση ότι ο Δήμος Λαρισαίων στην ευθύνη του οποίου βρίσκεται η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων «δεν διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για την έξαρση της εποχικής γρίπης στις σχολικές μονάδες ευθύνης του και κατά συνέπεια δεν γνωρίζει τυχόν ελλείψεις σε μέσα ατομικής υγιεινής που απαιτούνται βάσει της πρόσφατης εγκυκλίου του υπουργείου».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γονέων σημειώνεται πως «επισημάνθηκε από τον αντιδήμαρχο ότι οι επιμέρους λογαριασμοί των σχολείων έχουν οικονομικό υπόλοιπο έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί η εγκύκλιος που έχει αποσταλεί στα σχολεία για επιπλέον μέτρα όσο αφορά την καθαριότητα και την μεγαλύτερη σχολαστικότητα στην ατομική υγιεινή των παιδιών, την ώρα που γονείς έχουν καταγγείλει στην Ένωση Γονέων, ότι ζητούνται από τα παιδιά να φέρουν από το σπίτι είδη ατομικής υγιεινής όπως μωρομάντηλα, αντισηπτικά κλπ.

Τονίστηκε από την πλευρά του αντιδημάρχου ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί έλλειψη χρημάτων για προμήθεια υλικών καθαριότητας και απουσία χρημάτων στους αντίστοιχους λογαριασμούς που καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα του κάθε σχολείου (απολυμαντικά ανά αίθουσα, σαπούνια κλπ.), θα πρέπει να γίνεται άμεση ενημέρωση από τους διευθυντές των σχολείων στις σχολικές επιτροπές για αντίστοιχη επιπλέον χρηματοδότηση. Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, οι διευθύνσεις των σχολείων και πολύ περισσότερο η δημοτική αρχή που έχει την πολιτική ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων οφείλουν να συντονιστούν έτσι ώστε να μην πληρώνουν για ακόμη μία φορά τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και οι εκπαιδευτικοί με την ίδια τους την υγεία».

Πηγή: ert.gr

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Η γρίπη έκλεισε το Ειδικό σχολείο Γιάννουλης

collage - Η γρίπη έκλεισε το Ειδικό σχολείο Γιάννουλης


fast food ambelon - Η γρίπη έκλεισε το Ειδικό σχολείο Γιάννουλης

ambelonas1 armonia 2021 - Η γρίπη έκλεισε το Ειδικό σχολείο Γιάννουλης

Λάρισα