Ο Πηνειός ποταμός «στεγνώνει» στη Λάρισα (φωτο)

Αν και βρισκόμαστε στον τρίτο μήνα του χειμώνα, τον Φεβρουάριο, εν τούτοις η εικόνα που παρουσιάζει η στάθμη του ποταμού Πηνειού στην περιοχή της Λάρισας, είναι ανησυχητική. Συνήθως, αυτή την περίοδο τα προηγούμενα χρόνια  η στάθμη του ποταμού Πηνειού ήταν τέτοια που πολλές φορές εγκυμονούσε κινδύνους για πλημμυρικά φαινόμενα.

%CE%A0%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%8C%CF%82 1 - Ο Πηνειός ποταμός «στεγνώνει» στη Λάρισα (φωτο)

Η εικόνα αυτή οφείλεται στην ανομβρία και στις ελάχιστες χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν μέχρι στιγμής στα ορεινά της Θεσσαλίας και ειδικότερα της Δυτικής στην οποία βρίσκονται οι κύριες πηγές του Πηνειού. Το γεγονός προκαλεί μεγάλη ανησυχία καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι από τα νερά του αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα του Θεσσαλικού κάμπου. Στην χαμηλή στάθμη του ποταμού έρχεται να προστεθεί και μια άλλη ανεπίτρεπτη εικόνα, αυτή των σκουπιδιών.

%CE%A0%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%8C%CF%82 2 - Ο Πηνειός ποταμός «στεγνώνει» στη Λάρισα (φωτο)

Παρά τις αιτιάσεις των φορέων και ευαισθητοποιημένων πολιτών, δυστυχώς, ασυνείδητοι, πετούν στην κοίτη του Πηνειού και στα νερά του σκουπίδια, αδιαφορώντας για την ρύπανση και μόλυνση του ποταμού και του περιβάλλοντος. Ο Πηνειός είναι από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας και από την αρχαιότητα έως σήμερα αποτελεί πηγή ζωής για τη Θεσσαλία και απαιτεί την προστασία όλων.

%CE%A0%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%8C%CF%82 1021x576 - Ο Πηνειός ποταμός «στεγνώνει» στη Λάρισα (φωτο)

Πηγή: ert.gr

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13032 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*