ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Στη βουλή η πανελλαδική επιτροπή μπλόκων, στο υπουργείο Α.Α&Τ οι αγρότες του Τυρνάβου


Μπορεί τα τρακτέτ από το μπλόκο των αγροτών στον Τύρναβο να έφυγαν όμως, ο αγώνας τους δεν πήγε χαμένος. Τα προβλήματα των αγροτών έγιναν γνωστά και ειδικά το ζήτημα που προέκυψε με το παραδοσιακό χύμα τσίπουρο. Άλλο ένα που πέτυχαν οι αγρότες της περιοχής μας είναι η συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Παπαθανάση, την ερχόμενη Τρίτη 11/2/2020 στο Α.Α.& Τ.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Ανακοίνωση αγροτών Τυρνάβου

Οι αγρότες του Τυρνάβου, του Δαμασίου αλλά και των ευρύτερων περιοχών του δήμου δώσαμε ακόμα έναν αγώνα στο δρόμο με τα τρακτέρ μας για 7 ημέρες, σκοπός μας ήταν να αναδείξουμε τα προβλήματά μας και να διεκδικήσουμε λύσεις από την κυβέρνηση για αυτά(κόστος παραγωγής, πετρέλαιο, ρεύμα, σπόρους, λιπάσματα, ΕΛΓΑ, κατώτατες εγγυημένες τιμές, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στη Ρωσία). Κυρίως όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα των τελευταίων ημερών ήταν σχετικά με την ονομασία του τσίπουρου την οποία παράνομα και καταχρηστικά η κυβέρνηση αφαίρει από τους αμπελουργούς-διημέρους. Λόγο της πίεσης του αγώνα μας το υπουργείο δέχτηκε να έρθει στο τραπέζι του διαλόγου μαζί μας και συγκεκριμένα την Τρίτη 11/2/2020 όπου θα έχουμε συνάντηση στο υπουργείο ανάπτυξης με τον υφυπουργό κ. Παπαθανάση. Εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων Τυρνάβου, Δαμασίου αλλά και του συλλόγου των αμβικούχων θα παραστούν στη συνάντηση και αναμένουμε ανακοίνωση από το υπουργείο για την ώρα της συνάντησης.

Αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με εκπροσώπους όλων των κομμάτων
Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με σημερινή της ανακοίνωση χαιρετίζει αγωνιστικά τους γεωργούς και κτηνοτρόφους που βγήκαν στα μπλόκα του αγώνα διεκδικώντας επίλυση στα οξυμένα προβλήματα που, όπως υποστηρίζει, δημιουργεί η ΚΑΠ της Ε.Ε και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.
Στην ανακοίνωση της γραμματείας της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων αναφέρονται ακόμη τα εξής:
“Δώσαμε και δίνουμε την μάχη για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε τα οποία είναι δίκαια και ώριμα να υλοποιηθούν. Είναι ζωτικής σημασίας η ικανοποίηση τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι προδιαγεγραμμένος ο δρόμος της φτώχειας και του ξεκληρίσματος για χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφους.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων πάντα αξιοποιούσε όλες τις μορφές πάλης και όλες τις δυνατότητες για να αναδείξει και να διεκδικήσει λύσεις προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.
Στο πλαίσιο της εναλλαγής των μορφών πάλης αποφασίσαμε και παίρνουμε την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε με τα αιτήματα μας στα κόμματα της βουλής ώστε να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις επί των αιτημάτων μας.

Ήδη υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και αποστείλαμε και εγγράφως την σχετική αίτηση καθώς και τα αιτήματα μας.
Από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής δεσμεύτηκαν ότι θα απαντήσουν σύντομα στο αίτημα μας και ευελπιστούμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Πρόεδρο και όλα τα πολιτικά κόμματα με αντιπροσωπεία μας που θα επισκεφτεί την Βουλή.

Εκτός των απαντήσεων στα αιτήματα μας, θα ζητήσουμε από τον Πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα να πραγματοποιηθεί προ ημερησίας συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με βάση τα αιτήματα μας.
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας και σε επόμενη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΠΕΜ θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο αγωνιστικό μαχητικό συλλαλητήριο στον Κιλελέρ στον τόπο θυσίας των κολίγων.

Παλεύουμε ενάντια στην συγκέντρωση παραγωγής και γης που πραγματοποιείται με την δημιουργία σύγχρονων τσιφλικιών, μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων και μας προορίζουν για το ρόλο του σύγχρονου κολίγου”.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest