«ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΥΜΑ»

«ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΥΜΑ»

Αγροτικοί Σύλλογοι Δήμου Τυρνάβου και Σύλλογος Αμβυκούχων Τυρνάβου 

Τις τελευταίες μέρες πραγματοποείται μία στοχευμένη προσπάθεια αμαύρωσης του χύμα τσίπουρου/τσικουδιάς και των παραγωγών του, ήτοι οι (διήμεροι) μικροί αποσταγματοποιοί. Σύμφωνα με την Υ.Α. 91354/2017, το τσίπουρο/τσικουδιά των μικρών αποσταγματοποιών, δηλαδή των αμπελοκαλλιεργητών μετονομάζεται εφεξής σε «προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών» με υποχρεωτική αναγραφή της νέας ονομασίας του, είτε στα παραστατικά διακίνησης, είτε στους καταλόγους των χώρων εστίασης, επιβάλλοντας παράλογα πρόστιμα σε όσους παραβούν το νόμο.

Ξαφνικά, μία “αιώνια” παράδοση και ένα προϊόν-ονομασία (τσίπουρο/τσικουδιά), που προήλθε από τον κόπο και τον μόχθο των Ελλήνων αμπελουργών διαστρεβλώνεται βάσει μιάς άδικης και παράλογης απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Κατά αυτόν τον τρόπο παραδίδεται η παραγωγή τσίπουρου αποκλειστικά στους μεγάλους αποσταγματοποιούς, τη στιγμή που το τσίπουρο εμφιαλώθηκε για πρώτη φόρα, μόλις το 1988. Εμείς, οι σύλλογοι των παραδοσιακών αποσταγματοποιών (διημέρων), με αίσθημα ευθύνης να προστατέψουμε την πατρότητα της ονομασίας του τσίπουρου/τσικουδιάς και τον καταναλωτή, επιμένουμε πως το χύμα τσίπουρό μας, όχι μόνο είναι άριστο ποιοτικά, άλλα αυτομάτως εγγυάται και την αγνότητα του, αφού εμείς διαθέτουμε την Α ́ύλη, που με τόση αγάπη παράγουμε.

Μετά την πρωτοφανή επίθεση ανυπόστατων δημοσιευμάτων που τρομοκράτησαν τον καταναλωτή, εμείς, οι παραδοσιακοί “καζανιάρηδες” είμαστε εδώ να καθυσηχάσουμε τον καταναλωτή για την πώληση και τη διάθεση του προϊόντος μας . Το χύμα τσίπουρο/τσικουδιά έχει πλαίσιο ύπαρξης βάσει του Ν. 2969/2001, έχει ιστορική διάσταση, είναι άμεσα συνυφασμένο με τον αμπελουργό και το σταφύλι του, είναι ένα επιπλέον έσοδο που στηρίζει την αγροτική οικογένεια και κατ’ επέκταση την παραμονή χιλιάδων αμπελοκαλλιεργητών στην ελληνική ύπαιθρο, είναι απόκτημα της άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς μας, είναι καθαρό, γευστικό, είναι ευωδιαστό, είναι ποιοτικό, είναι η ψύχη και το πνεύμα των Ελλήνων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν με λογική και σύνεση, να επανεξετάσουν την υπόθεση “χύμα τσίπουρο/τσικουδιά” και να δοθεί επιτέλους μία οριστική λύση, προασπίζοντας το πλαίσιο ύπαρξης χιλιάδων αμπελοκαλλιεργητών/διήμερων αποσταγματοποιών. Καλούμε στον αγώνα αυτό τη συμπαράσταση των βουλευτών του Νομού Λάρισας και την τοποθέτησή τους. 

Δείτε επίσης

Στις επάλξεις οι αγρότες στο μπλόκο – κατέθεσαν ψήφισμα σε Δήμο Τυρνάβου & Περιφέρειας Θεσσαλίας

Κάνετε #εγγραφή στο κανάλι Asterios Stelios AS στο YouTube και δείτε αποκλειστικά πλάνα και βίντεο με όσα υποστηρίζουν οι αγρότες.
Είναι πολύ εύκολο και δεν κοστίζει τιποτα !!! Πας στο YouTube, πατάς στην αναζήτηση Asterios Stelios AS και μετά πατάς #εγγραφή ή #subscribe αν το έχεις στα αγγλικά.
fwefdw - «ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΥΜΑ»
Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - «ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΥΜΑ»

collage - «ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΥΜΑ»


fast food ambelon - «ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΥΜΑ»

ambelonas1 armonia 2021 - «ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΥΜΑ»

Αγροτικά - Κτηνοτροφικά Τύρναβος