ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Βίντεο: Δεν υποχωρούμε σε τίποτα, λένε από το μπλόκο οι αγρότες του Τυρνάβου


Γράφει ο Αστέριος Στέλιος Σεΐζης

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Μάχη για χύμα τσίπουρο, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ και υψηλό κόστος παραγωγής δίνουν οι αγρότες του Τυρνάβου που έκλεισαν συμβολικά την Ε.Ο Λάρισας – Κοζάνης

Η απαγόρευση της χρήσης του όρου χύμα τσίπουρο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έβγαλε εκατοντάδες τρακτέρ στην έξοδο της πόλης του Τυρνάβου, στην Εθνική οδό Λάρισας- Κοζάνης.

Κάνετε #εγγραφή στο κανάλι Asterios Stelios AS στο YouTube και δείτε αποκλειστικά πλάνα και βίντεο με όσα υποστηρίζουν οι αγρότες.
Είναι πολύ εύκολο και δεν κοστίζει τιποτα !!! Πας στο YouTube, πατάς στην αναζήτηση Asterios Stelios AS και μετά πατάς #εγγραφή ή #subscribe αν το έχεις στα αγγλικά.

Οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου διαμαρτύρονται για τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης για το χύμα παραδοσιακό τσίπουρο που οδηγούν όπως λένε, στο ξεπάτωμα της αμπελοκαλλιέργειας. Άλλα πάγια αιτήματα είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα, ο κανονισμός του ΕΛΓΑ που πρέπεινα αλλάξει και οι αποζημιώσεις να είναι 100% και άμεσα, το εμπάργκο στη Ρωσία που δεν επιτρέπει την εξαγωγή της σοδειάς τους, οι εξευτελιστικές αποζημιώσεις De minimis στα ροδάκινα αλλά και την φημολογούμενη πτώση της αποζημειωθήσας τιμής από τον ΕΛΓΑ στα αχλάδια. Στη μεγαλύτερη συγκέντρωση τρακτέρ που έγινε ποτέ στη επαρχία Τυρνάβου, μαζική ήταν η συμμετοχή των αγροτών από Τύρναβο, Δαμάσι, Αργυροπούλι, Αμπελώνα, Ρόδια, Δελέρια, Πλατανούλια, Δένδρα και Λυγαριά.

Στην κινητοποίηση που ξεκίνησε τη Δευτέρα 27/1 με αιχμή του δόρατος τις αλλαγές που έρχονται στην πώληση του χύμα τσίπουρου, οι οποίες θα οδηγήσουν σε πολύ χειρότερες μέρες για πολλούς αμπελοκαλλιεργητές, αλλά και τις εξευτελιστικές τιμές σε ροδάκινα και αχλάδια, αποφάσισαν να βγουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους όπως λένε. Οι αγρότες οδήγησαν τα τρακτέρ τους στην είσοδο του Τυρνάβου από τη Λάρισα στην ε.ο. Λάρισας – Κοζάνης και ήδη λίγο μετά τις 2.30 προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου τον οποίο κατέλαβαν με τα πόδια, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές που τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα. Οι αγρότες αναμένεται να παραμείνουν στο μπλόκο μέχρι την Παρασκευή 31/1/2020.

Την επόμενη μέρα όπως είπαν θα πάνε μαζικά στην AGROTICA στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία μαζί με αγρότες από άλλες περιοχές της Ελλάδας που θα βρεθούν στην έκθεση. Με αυτόν τον τρόπο όπως λένε θέλουν να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους, αλλά και να στείλουν μήνυμα, αγώνα και αντίστασης στις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής και ο αντίστοιχος του Δαμασίου Γιάννης Γκανάς.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest