Μαύρισαν τον Τιταρήσιο ποταμό (φωτο)

Μαύρισαν τον Τιταρήσιο ποταμό (φωτο)

Γιά άλλη μια φορά οι κάτοικοι του Δαμασίου Τυρνάβου και των άλλων χωριών όπου διασχίζει ο Τιταρήσιος ποταμός, γίνονται μάρτυρες μιάς τεράστιας οικολογικής καταστροφής. Απόβλητα επιχειρήσεων που δραστηροποιούνται στην περιοχή της Ελασσόνας καταλήγουν στο ποτάμι με αποτέλεσμα το νερά του να είναι μαυρισμένα και αφρισμένα και να εγκυμωνούν κινδύνους για το ζωίκό κεφάλοιο και τους κατοίκους της περιοχής.

%CE%A4%CE%B9%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82 1 1 - Μαύρισαν τον Τιταρήσιο ποταμό (φωτο)
Φωτο: Αστέριος Σεϊζης

Στο Δαμάσι οι κάτοικοι κάνουν λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή, καλώντας συγχρόνως τις αρμόδιες υπηρεσίες να κινητοποιηθούν άμεσα και να τιμωρήσουν, αυτή τη φορά παρδειγματικά τους ρυπαντές.
«Τις προηγούμενες φορές τα πρόστιμα ήταν μικρά» επεσήμανε κάτοικος του Δαμασίου που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας, ότι «από την μόλυνση των νερών δεν πεθαίνουν μόνο τα ψάρια αλλά και οι άνθρωποι καθώς ο Τιταρήσιος εμπλουτίζει τον υδροφόρο ορίζοντα της Θεσσαλίας και από τα νερά του δεν αρδεύονται μόνο τα χωράφια της περιοχής, υδροδοτούνται και τα χωριά, καθώς οι γεωτρήσεις είναι ακριβώς δίπλα στο ποτάμι».

%CE%A4%CE%B9%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82 2 - Μαύρισαν τον Τιταρήσιο ποταμό (φωτο)
Φωτό: Αστέριος Σείζης

Ο Τιταρήσιος ποταμός από την αρχαιότητα έως σήμερα αποτελεί πηγή ζωής για τους κατοίκους της περιοχής και είναι ντροπή να παρουσιάζει αυτή την εικόνα, σημείωσε ένας άλλος κάτοικος του Δαμασίου που δεν μπορούσε να κρύψει την οργή του για αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στον Τιταρήσιο ποταμό.

%CE%A4%CE%B9%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82 3 - Μαύρισαν τον Τιταρήσιο ποταμό (φωτο)
Φωτό : Αστέριος Σεϊζης

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκκουρας, ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία να παρέμβει άμεσα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ρυπαντών.
Οι ρυπαντές του Τιταρήσιου ποταμού, παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες των κατοίκων, φαίνεται ότι της αγνοούν, από τη στιγμή που εξακολουθούν, εδώ και δεκαετίες να ρίχνουν τα απόβλητα των επιχειρήσεων στο ποτάμι που είναι μαυρισμένο και αφρισμένο από το κακό του.

Πηγή: ert.gr

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Μαύρισαν τον Τιταρήσιο ποταμό (φωτο)

collage - Μαύρισαν τον Τιταρήσιο ποταμό (φωτο)


fast food ambelon - Μαύρισαν τον Τιταρήσιο ποταμό (φωτο)

ambelonas1 armonia 2021 - Μαύρισαν τον Τιταρήσιο ποταμό (φωτο)

Τύρναβος