Σε θέση μάχης τα τρακτέρ στο Δαμάσι για το αμπέλι και το τσίπουρο

Γράφει ο Αστέριος Στέλιος Σεΐζης

Τα πρώτα τρακτέρ βγήκαν στην πλατεία του χωριού μετά το κάλεσα του Αγροτικού Συλλόγου και όσο περνά η ώρα ο αριθμός αυξάνεται. Μέχρι το πρωί της Δευτέρας 27/1 όταν και θα ξεκινήσουν για το μπλόκο του Τυρνάβου αναμένεται να βγουν ακόμη περισσότερα τρακτέρ. Η απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες είναι μεγάλη και η απόφαση της κυβέρνησης για το χύμα τσίπουρο είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι λένε αγρότες του Δαμασίου και του Τυρνάβου.

Η Ανακοίνωση

Ο Αγροτικός σύλλογος αμπελοκαλλιεργητών Δαμασίου καλεί όλους τους αμπελοκαλλιεργητές την Κυριακή να βγάλει τα τρακτέρ στην πλατεία του χωριού για το δυναμικό συλλαλητήριο της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου με θέμα ( Αμπέλι και Τσίπουρο)

Η συντριπρική πλειοψηφία των αγροτών – αμπελοκαλλιεργητών του Δαμασίου που παραβρέθηκε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 σε έκτακτη συγκέντρωση στο Δελήχειο Ίδρυμα Δαμάσι – Τυρνάβου για το θέμα που προέκυψε με το τσίπουρο, σήκωσε το χέρι και ομόφωνα συμφώνησε να κατέβουν με τα τρακτέρ του σε ενιαίο μπλόκο όλης της επαρχίας Τυρνάβου.

Με τρακτέρ στα μπλόκα θα κατέβουν λοιπόν οι αγρότες του Τυρνάβου για τσίπουρο – νεο κανονισμό ΕΛΓΑ – αποζημιώσεις & ενισχύσεις για ζημιές σε ροδάκινα, αχλάδια και σταφύλια – υψηλό κόστος παραγωγής – φορολογία – χαμηλές τιμές προϊόντων. Θα στηθεί Μπλόκο στον Τύρναβο, θα γίνει διαμαρτυρία στην AGROTICA και αν δεν βρεθεί λύση θα φτάσουν στη βουλή υποστηρίζουν.

↪Κάνετε εγγραφή στο κανάλι Asterios Stelios AS στο YouTube και δείτε τι είπαν οι αγρότες στη σύσκεψη που έγινε στο Δαμάσι για τις κινητοποιήσεις που θα κάνουν.
↪Είναι πολύ εύκολο και δεν κοστίζει τιποτα !!! Πας στο YouTube, πατάς στην αναζήτηση Asterios Stelios AS και μετά πατάς εγγραφή ή subscribe αν το έχεις στα αγγλικά.

fwefdw - ΕΚΤΑΚΤΟ - Με τρακτέρ στα μπλόκα οι αγρότες του Τυρνάβου για τσίπουρο - ΕΛΓΑ - αποζημιώσεις - κόστος παραγωγής

 

Στο βίντεο μιλούν :
Γιάννης Γκάνας πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου
Αντώνης Τσικριτσής πρόεδρος Αμβυκούχων και ο Αστέριος Τσικριτσής πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου

Η απόφαση μετά τη συγκέντρωση των αγροτικών συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου .

Μετά από την μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των αγροτικών συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου και του συλλόγου αμβυκουχων οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής αποφάσισαν να βγουν σε δυναμικη κινητοποιήση την Δευτέρα στην έξοδο του Τυρνάβου που ενώνεται με την Εθνική Οδό Λαρισης-Κοζανης με εκατοντάδες τρακτέρ διαμαρτυρόμενοι για τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης για το χύμα παραδοσιακό τσίπουρο που οδηγούν στο ξεπατωμα της αμπελοκαλλιέργειας της εξευτελιστικές αποζημιώσεις De minimis στα ροδάκινα αλλά και την φημολογούμενη πτώση της αποζημειωθησας τιμής από τον ΕΛΓΑ στα αχλάδια και το κόστος παραγωγής σε όλα τα αγροτικά προϊόντα.

Προσυγκέντρωσεις θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα στον Τύρναβο στις 12κ30 στο χώρο της Τούμπας.Στο Δαμάσι την Κυριακή στην πλατεία του χωριού ενώ αναλογες προσυφκεντρωσεις θα πραγματοποιηθουν σε αμπελωνα και αργυροπουλι ώστε την Δευτέρα να κινηθούν στο εννιαίο μπλόκο στον Τύρναβο.

received 168127504513825 - Στην έξοδο του Τυρνάβου βγαίνουν τη Δευτέρα οι αγρότεςreceived 474544253467656 - Στην έξοδο του Τυρνάβου βγαίνουν τη Δευτέρα οι αγρότεςreceived 188924882296324 - Στην έξοδο του Τυρνάβου βγαίνουν τη Δευτέρα οι αγρότεςreceived 171762594057117 - Στην έξοδο του Τυρνάβου βγαίνουν τη Δευτέρα οι αγρότεςreceived 534114904119934 - Στην έξοδο του Τυρνάβου βγαίνουν τη Δευτέρα οι αγρότες

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest