«Χειροπέδες» σε 73χρονο για εμπρησμό στην Αγιά

«Χειροπέδες» σε 73χρονο για εμπρησμό στην Αγιά

Πυρκαγιά σε καστανοπερίβολα, τρία χιλιόμετρα έξω από τη Μελιβοία στον δρόμο προς Παλιού­ρια, αντιμετώπισε χθες το Πυροσβεστικό Σώμα από τις 11 το πρωί ως αργά το απόγευμα, όταν μετά από συντονισμένες ενέργειες ετέθη υπό έλεγχο.

Αιτία, όπως όλα δείχνουν, είναι φωτιά που άναψε αγρότης στην προσπάθειά του να κάψει κασίδες (τζούνες), ξερόκλαδα και φύλλα, ενώ καθάριζε κτήμα του με καστανιές, οι φλόγες της οποίας δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν και εξαπλώθηκαν γρήγορα, όταν ξαφνικά εντάθηκε ο άνεμος στην περιοχή. Με εντολή του διοικητή των Πυ­ροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας κινητοποιήθηκε το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας και σε συνεργασία με το συνεργασία με το ανακριτικό της Αγιάς προχώρησαν στη σύλληψη του αγρότη, 73 ετών, κάτοικου της περιοχής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό από αμέλεια.

Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν κι επιχείρησαν επιτυχώς ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς με 7 οχήματα, 25 άνδρες και πεζοπόρο όχημα. Η πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές σε φυτικό υλικό και συστήματα άρδευσης.

*φωτό αρχείου

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - «Χειροπέδες» σε 73χρονο για εμπρησμό στην Αγιά
Δήμος Αγιάς Νομός Λάρισας