Ο Σεβασμιώτατος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Λαρίσης

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαρίσης λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ανήμερα της εορτής των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης στο κήρυγμα του, αρχικά, τόνισε ότι η συνέργεια Θεού και ανθρώπων «κατασκευάζει» Αγίους, με λαμπρό παράδειγμα τον χθες εορταζόμενο Άγιο Αντώνιο και τον σήμερα εορτάζοντα Άγιο Αθανάσιο, δύο Αγίους που συνδέθηκαν μεταξύ τους με την πνευματική πατρότητα, καθώς ο Μέγας Αντώνιος ήταν ο πνευματικός Πατέρας του Μεγάλου Αθανασίου.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος στάθηκε ιδιαίτερα στο σεβασμό που οφείλουν να έχουν μεταξύ τους ο εξομολόγος με τον εξομολογούμενο αλλά κυρίως τις προοπτικές με τις οποίες οι άνθρωποι πλησιάζουν τον εκάστοτε πνευματικό, ενώ ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να ακολουθούν και να προσπαθούν να μιμηθούν τις ζωές των Αγίων, διότι ο Θεός πάντοτε ενεργώντας δια ανθρώπων, κατοχυρώνει και αναδεικνύει την Αλήθεια στην κάθε εποχή ως το μόνο σωτήριο μέσο στους ανθρώπους.

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 12642 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*