Καιρός 16-17: Ομίχλες στα ηπειρωτικά και κανονικές θερμοκρασίες

Καιρός 16-17: Ομίχλες στα ηπειρωτικά και κανονικές θερμοκρασίες

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020.

Προβλέπεται κακοκαιρία στις στην Κρήτη και αργότερα και στα Δωδεκάνησα με ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες.  Στην Εύβοια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ασθενούς έντασης και μικρής διάρκειας με βελτίωση το βράδυ.  Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ στο εσωτερικό της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Ηπείρου και της Θράκης και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ  στο εσωτερικό της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και της Ηπείρου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές ομίχλες το πρωί που στη συνέχεια θα διαλυθούν και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.  Εκ νέου ανάπτυξη τοπικής ομίχλης το βράδυ. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός  με ηλιοφάνεια αλλά και περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ και σημαντική πιθανότητα για ανάπτυξη ομίχλης . Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ στα πεδινά θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα -2/8-10°C
Τρίκαλα -1/9-11°C
Καρδίτσα -2/8-10°C
Βόλος 2/10-12°C
Καλαμπάκα 0/9-11°C
Ελασσόνα -1/10-12°C
Αγιά -1/9-11°C
Φάρσαλα -1/8-10C
Σποράδες 8/12°C
—————————————————————–
 Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020.

Προβλέπεται στην ανατολική Θεσσαλία τις Σποράδες την Εύβοια τις Κυκλάδες της βόρεια Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές.  Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με κατά περιόδους νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.  Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί στο εσωτερικό της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης το μεσημέρι θα διαλύονται. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ  στο εσωτερικό της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και της Ηπείρου.

 Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού Λάρισας του νομού Μαγνησίας και στις Σποράδες και εκεί είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές.  Στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα είναι καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους ενώ το πρωί και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ.
Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.  Περιορισμένη ορατότητα το πρωί με πιθανότητα ανάπτυξης ομίχλης. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά σχεδόν επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί σε
Λάρισα -2/8-10°C
Τρίκαλα -1/9-11°C
Καρδίτσα -2/8-10°C
Βόλος 2/10-12°C
Καλαμπάκα 0/9-11°C
Ελασσόνα -1/10-12°C
Αγιά -1/9-11°C
Φάρσαλα -1/8-10C
Σποράδες 8/12°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
τυρναβος, google

κατσάνης, youtube.com


Καιρός