Καιρός 9-12 Ιανουαρίου: Παγετός το πρωί και το βράδυ και ηλιοφάνεια.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020.
1 - Καιρός 9-12 Ιανουαρίου: Παγετός το πρωί και το βράδυ και ηλιοφάνεια.

Προβλέπεται αρχικά στη βόρεια Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 1.400 μέτρα υψόμετρο αλλά ο καιρός μέχρι το βράδυ θα βελτιωθεί.  Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις έως το μεσημέρι στα νησιωτικά τμήματα κυρίως του Αιγαίου.  Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ κατά τόπους ισχυρός στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα.

 Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με παγετό το πρωί και το βράδυ ακόμα και στις πόλεις.
2 - Καιρός 9-12 Ιανουαρίου: Παγετός το πρωί και το βράδυ και ηλιοφάνεια.
Λάρισα: προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι στα γύρω ορεινά.  Παγετός το πρωί και το βράδυ.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ εξασθένησε ενώ στις πεδινές περιοχές θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα με παγετό νωρίς το πρωί και το βράδυ θα κυμανθεί σε:
Λάρισα -4/9°C
Τρίκαλα -3/9°C
Καρδίτσα -4/9°C
Βόλος 0/10°C
Καλαμπάκα -3/8°C
Ελασσόνα -6/8°C
Αγιά -3/8°C
Φάρσαλα -6/8°C
Σποράδες 5/11°C
————————————————————————-
 Παρασκευή 10 Iανουαρίου 2020.
3 - Καιρός 9-12 Ιανουαρίου: Παγετός το πρωί και το βράδυ και ηλιοφάνεια.
Προβλέπεται παντού καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στις Σποράδες τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη  θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους άνευ σημασίας.  Παγετός κατά τόπους ισχυρός εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα.
 Θεσσαλία: αίθριος καιρός με παγετό το πρωί και το βράδυ.
 Λάρισα: ηλιοφάνεια κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας με παγετό το πρωί και το βράδυ.
4 - Καιρός 9-12 Ιανουαρίου: Παγετός το πρωί και το βράδυ και ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί το πολύ έως 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς.
 Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά  επίπεδα με παγετό νωρίς το πρωί και το βράδυ θα κυμανθεί σε:
Λάρισα -3/10°C
Τρίκαλα -3/10°C
Καρδίτσα -3/10°C
Βόλος 2/12°C
Καλαμπάκα -2/11°C
Ελασσόνα -4/11°C
Αγιά -2/10°C
Φάρσαλα -4/11°C
Σποράδες 7/12°C
——————————————————–
 Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020.
5 - Καιρός 9-12 Ιανουαρίου: Παγετός το πρωί και το βράδυ και ηλιοφάνεια.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις στις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη και προς τις βραδινές ώρες και στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο  την Στερεά Ελλάδα και τις Σποράδες άνοιξη σημασίας. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις Πρωινές ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα.
Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις αργά το βράδυ κυρίως στις Σποράδες.  Παγετός το πρωί και το βράδυ.
6 - Καιρός 9-12 Ιανουαρίου: Παγετός το πρωί και το βράδυ και ηλιοφάνεια.
Λάρισα: προβλέπεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της μέρας με λίγες αραιές νεφώσεις το βράδυ.  Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα από δυτικές διευθύνσεις 3 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 κυρίως στις Σποράδες.  Στα πεδινά τμήματα θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το βράδυ βορειοανατολικοί 2 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα με παγετό νωρίς το πρωί και το βράδυ θα κυμανθεί σε:
Λάρισα -2/11°C
Τρίκαλα -1/12°C
Καρδίτσα -2/11°C
Βόλος 4/13°C
Καλαμπάκα 0/12°C
Ελασσόνα -3/11°C
Αγιά -2/11°C
Φάρσαλα -3/11°C
Σποράδες 7/13°C
—————————————————————-
Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020.
7 - Καιρός 9-12 Ιανουαρίου: Παγετός το πρωί και το βράδυ και ηλιοφάνεια.
Προβλέπεται σταδιακή μεταβολή του καιρού πρώτα στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου τη Χαλκιδική και σταδιακά μέχρι τις μεσημεριανές ώρες στη δυτική Μακεδονία τη Θεσσαλία τη Στερεά την Εύβοια τις Σποράδες και μέχρι αργά το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια και λίγα χιόνια στις ορεινές περιοχές  πάνω από τα 1.000 με 1.200 μέτρα υψόμετρο περίπου.  Σταδιακά ο καιρός μέχρι το βράδυ από βορρά προς νότο θα αρχίσει να βελτιώνεται και πάλι ενώ στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο θα παραμείνει καλός καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
8 - Καιρός 9-12 Ιανουαρίου: Παγετός το πρωί και το βράδυ και ηλιοφάνεια.
 Θεσσαλία: προβλέπεται ανάπτυξη συννεφιάς τις πρωινές ώρες πρώτα στα βόρεια και ανατολικά του διαμερίσματος και σταδιακά σε όλες τις περιοχές και θα σημειωθούν λίγες βροχές στα πεδινά πιο αξιόλογες στα παράλια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στις Σποράδες.  Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά πάνω από τα 1.200 μέτρα περίπου υψόμετρο.  Ο καιρός όμως γρήγορα από τις μεσημεριανές κιόλας ώρες στο εσωτερικό της πεδιάδας θα βελτιωθεί και μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επιμείνουν μόνο στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στα παραθαλάσσια του Νομού Μαγνησίας και στις Σποράδες.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα συννεφιάσει και υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή ενώ μετά το μεσημέρι θα βελτιωθεί.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά 4 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 μποφόρ στις Σποράδες ενώ στα πεδινά τμήματα θα παραμείνουν μεταβλητοί 2 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 0/12°C
Τρίκαλα 1/12°C
Καρδίτσα 0/12°C
Βόλος 1/13°C
Καλαμπάκα 1/12°C
Ελασσόνα -1/11°C
Αγιά 0/11°C
Φάρσαλα -1/12°C
Σποράδες 8/13°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13032 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*