Στους Γόννους στα εγκαίνια «Όλες του γάμου οι χαρές…» ο Γ. Μανώλης (Φωτό).

Στους Γόννους στα εγκαίνια «Όλες του γάμου οι χαρές…» ο Γ. Μανώλης (Φωτό).

Σήμερα στις 11:30΄ π.μ. στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Γόννων εγκαινιάστηκε η έκθεση με τίτλο «Όλες του γάμου οι χαρές…» και γίνεται στο πλαίσιο της 20χρονης λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Γόννων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων κ. Βασίλης Καραβιδές, ο οποίος εξήρε τη σημαντική δουλειά που έγινε από τα μέλη του Συλλόγου, και κυρίως από τα νέα παιδιά, για να συγκεντρωθεί όλο το υλικό και έτσι να πραγματοποιηθεί αυτή η επετειακή έκθεση για το γάμο και τις χαρές.

Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια του Συλλόγου και ευχήθηκε η προσπάθειά τους αυτή να είναι επιτυχημένη.
Τέλος ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Γόννων κ. Γιώργος Αλεξανδρής μίλησε και αναφέρθηκε για το πως γινόντουσαν οι αρραβώνες και οι γάμοι στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν.
Στην έκθεση παρουσιάζονται αντρικά κοστούμια, νυφικά, στέφανα, φωτογραφίες από γάμους και πλούσιο λαογραφικό υλικό.


Στην τελετή των εγκαινίων εκτός του δημάρχου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γ. Κυρίτσης, ο αντιδήμαρχος κ. Αθ. Καραναστάσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γόννων κ. Γ. Μπανιώρας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι,  εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2020. Ώρες λειτουργίας: 11.00 -13.00 και 18.00 – 20.00.

τυρναβος, google

κατσάνης, youtube.com


Δήμος Τεμπών Νομός Λάρισας