Επίσκοπος Μελιτηνής: η θυσιαστική πορεία των Χριστιανών αποτελεί καταξίωση

DSCF2829 e1577088308877 - Επίσκοπος Μελιτηνής: η θυσιαστική πορεία των Χριστιανών αποτελεί καταξίωση

Από την Ιερά Μητρόπολις Γαλλίας – Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον για τα Τυρναβίτικα Νέα.

Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι λειτούργησε την Κυριακή προ των Χριστουγέννων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, Πρωτοσυγκελλεύων της Ι. Μητροπόλεως Γαλλίας.

Ο Θεοφιλέστατος μίλησε καταλλήλως τονίζοντας την ανάγκη όλων μας να δείχνουμε εμπιστοσύνη στον Χριστό και να μην αφήνουμε τις μέριμνες της ζωής να μας αποσυντονίζουν και να αλλοιώνουν την πίστη μας. “Η καθημερινότητα και τα προβλήματα έχουν τη δύναμη να μας παρασέρνουν στην απογοήτευση και την απόγνωση. Η έλλειψη πίστης και η αμφισβήτηση του Χριστού μας οδηγούν στο κενό και την απώλεια. Ο πονηρός εργάζεται ασταμάτητα να μας πείθει ότι δεν υπάρχει τίποτα πέρα από αυτή εδώ τη ζωή και να μας παγιδεύει σε έναν “βίο βοσκηματώδη” με χίλιες απολαύσεις. Χρειάζεται από μέρους μας επαγρύπνηση, θάρρος και πίστη στον Χριστό, συμμετοχή στη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας, τακτική Εξομολόγηση και συμμετοχή στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ώστε να θωρακιζόμαστε πνευματικά και να προσπερνούσε αυτούς τους πειρασμούς.

Ο Χριστός γεννιέται στην ιστορία, ενανθρωπίζεται και γενεαλογείται για εμάς. Γίνεται το θύμα στο βωμό της ιστορικής πραγματικότητας ως “εις εξ ημών”. Ακολουθώντας λοιπόν όλοι μας τον Χριστό να κρατάμε παρόμοια στάση διακονίας προς τον συνάνθρωπο. Η ιστορία της Εκκλησίας και των Χριστιανών είναι μια διαρκής θυσιαστική πορεία που τους καταξιώνει εν τω κόσμω, μια πορεία που ως έκφραση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο αποτελεί αυτοσκοπό “.

DSCF2785 - Επίσκοπος Μελιτηνής: η θυσιαστική πορεία των Χριστιανών αποτελεί καταξίωσηDSCF2797 - Επίσκοπος Μελιτηνής: η θυσιαστική πορεία των Χριστιανών αποτελεί καταξίωσηDSCF2805 - Επίσκοπος Μελιτηνής: η θυσιαστική πορεία των Χριστιανών αποτελεί καταξίωσηDSCF2816 - Επίσκοπος Μελιτηνής: η θυσιαστική πορεία των Χριστιανών αποτελεί καταξίωσηDSCF2821 - Επίσκοπος Μελιτηνής: η θυσιαστική πορεία των Χριστιανών αποτελεί καταξίωσηDSCF2822 - Επίσκοπος Μελιτηνής: η θυσιαστική πορεία των Χριστιανών αποτελεί καταξίωσηDSCF2825 - Επίσκοπος Μελιτηνής: η θυσιαστική πορεία των Χριστιανών αποτελεί καταξίωσηDSCF2826 - Επίσκοπος Μελιτηνής: η θυσιαστική πορεία των Χριστιανών αποτελεί καταξίωσηDSCF2829 - Επίσκοπος Μελιτηνής: η θυσιαστική πορεία των Χριστιανών αποτελεί καταξίωση

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13485 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*