Επίσκεψη αγροτικών συνεταιρισμών και προέδρου ΔΣ Τυρνάβου στον ΕΛΓΑ

ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ Τ0 2019.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας επισκέφθηκαν οι πρόεδροι των αγροτικών συνεταιρισμών του Δήμου Τυρνάβου και συγκεκριμένα ο κ.Τσιτσιριγγος Χρήστος (πρόεδρος οινοποιητικού συνεταιρισμού Τυρνάβου)μαζί  με τον κ. Τασιούλα Χρηστό (αγροτικός συνεταιρισμός δένδρων γαία φρουιτ) με τον κ.Γκανατσιο Αθανάσιο(αγροτικός συνεταιρισμός Πλατανουλιων ) κ. Γκανά Ιωάννη (Αγροτικός σύλλογος δαμάσιου) κ.Κουρουμπινο Βασίλειο (Αγροτικός συνεταιρισμός πλατανουλιων ¨φρουτοπηγη’και κ .Λαμπρονικο Γεώργιο (Αγροτικός κτηνοτροφικός συνεταιρισμός Αμπελώνα)   συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιαννόπουλο Ανδρέα πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Προϊστάμενο Μιχάλη Λιόντο. Κύρια θέματα συζήτησης το χρονοδιάγραμμα και η πρόοδος των εκτιμήσεων σχετικά με τις ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί του Δήμου Τυρνάβου μέσα στο 2019 από το χαλάζι και τις ανεμοθύελλες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή .

Ο κ. Λιόντος, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των εκτιμήσεων ενημερωσε ότι τα πορίσματα 

Θα αναρτηθούν μέχρι τα μέσα Φεβρουάριου του 2020 και ότι οι αποζημιώσεις θα γίνουν στην επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή  του ελγα σύμφωνα με το νομό του οργανισμού.

Στην συνέχεια συζητήθηκε ο προβληματισμός των αγροτών σχετικά με το βακτήριακο  κάψιμο και τις ζημιες που θα υποστούν οι δενδρώδεις καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου   στο άμεσο μέλλον όπως και παντελείς ύπαρξη οφθαλμών στα αμπέλια της κοινότητας δαμασιου από την έντονη χαλαζόπτωση μέσα στο 2019 .ο προϊστάμενος απαντώντας υποσχέθηκε  ότι ελγα θα σταθεί κοντά στα προβλήματα και δεσμεύτηκε αρχές του νεου χρόνου να επισκεφτεί το δήμο Τυρνάβου .

Τέλος ο Προέδρος του Δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου Γιαννόπουλος Ανδρέας τόνισε την ανάγκη ανάδειξης και εφαρμογής  των αντιχαλαζικων δίχτυών στο δήμο Τυρνάβου μέσα από το επιδοτούμενο νέο πρόγραμμα.

Κλείνοντας η συζήτηση όλοι αναφέρθηκαν  στην άριστη συνεργασία του Δήμου Τυρνάβου τόσο με τον προϊστάμενο όσο και με τους γεωπόνους του υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού.