Βρέθηκε νεκρός σε καταψύκτη μετά από 10 χρόνια – Είχε σημείωμα «Δεν με σκότωσε η γυναίκα μου»

Ο θάνατος μιας γυναίκας στη Γιούτα τον προηγούμενο μήνα οδήγησε στην σοκαριστική ανακάλυψη του πτώματος του συζύγου της, που είχε πεθάνει πριν από 10 χρόνια, μέσα σε καταψύκτη στο σπίτι τους.

Η 75χρονη Jeanne Souron-Mathers βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στις 22 Νοεμβρίου όταν αστυνομικοί κλήθηκαν να ελέγξουν τι κάνει καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής για δυο εβδομάδες.

Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν έφερε τραύματα στο σώμα της και μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί η αιτία θανάτου της ούτε το πότε ακριβώς πέθανε. Ωστόσο η Jeanne δεν ήταν το μοναδικό πτώμα στο σπίτι.

Όταν αστυνομικοί έψαξαν τα δωμάτια, ανακάλυψαν μέσα στον καταψύκτη το πτώμα του συζύγου της, Paul Mathers, που υπολογίζεται πως πέθανε πριν από τουλάχιστον μια δεκαετία.      Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως πάνω στο πτώμα του άντρα βρέθηκε επίσης ένα σημείωμα, με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2008, που έγραφε πως η Jeanne δεν ήταν υπεύθυνη για τον θάνατό του. Το σημείωμα έφερε μάλιστα και σφραγίδα συμβολαιογράφου, που εξήγησε στις αρχές πως είχε όντως σφραγίσει το σημείωμα αλλά δεν διάβασε ποτέ.

Η αιτία θανάτου του άντρα παραμένει μυστήριο, αν και οι αστυνομικοί ανέφεραν πως νοσούσε από θανατηφόρο ασθένεια σε τελικό στάδιο. Σχετικά με το πότε πέθανε εκτιμάται πως ήταν μεταξύ 4 Φεβρουαρίου και 8 Μαρτίου 2009, σε ηλικία 58 ετών.    Οι αρχές εκτιμούν πως η 75χρονη έκρυψε τον θάνατο του συζύγου της προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει συντάξεις και επιδόματα που του αναλογούσαν. Η πλεκτάνη που φέρεται να έστησε το ζεύγος, υπολογίζεται πως κόστισε στο αμερικανικό κράτος περίπου 177.000 δολάρια.

Πηγή: www.lifo.gr