Το Facebook ετοιμάζει τεράστια αλλαγή – Τι προωθεί για το επόμενο διάστημα

facebook 0 715x400 e1576790563218 - Το Facebook ετοιμάζει τεράστια αλλαγή – Τι προωθεί για το επόμενο διάστημα

Την απόφαση του Facebook να αποδεσμευτεί τελείως από το Android επιβεβαίωσαν διασταυρωμένες πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ οι οποίες αναφέρουν ότι ο γίγαντας των social media ετοιμάζει δικό λειτουργικό σύστημα (OS).

Όπως αναφέρει το TechCrunch, η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ προσέλαβε πρώην μηχανικό των Microsoft, τον Μαρκ Λουκόβσκι, ο οποίος είχε συμμμετάσχει στην κατασκευή των Windows NT, ως επικεφαλής του έργου.

Σήμερα, οι συσκευές (κυρίως προσαυξημένης πραγματικότητας όπως το Oculus) που ανήκουν στο Facebook λειτουργούν με το Android της Google, δημιουργώντας μια σχέση εξάρτησης που ο Ζάκερμπεργκ θέλει να «σπάσει».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αρμόδιος αντιπρόεδρος του Facebook Άντριου Μπόζγουουρθ, «θέλουμε να σιγουρέψουμε ότι η επόμενη γενιά έχει χώρο για εμάς».

Φυσικά, το Facebook δεν πρόκειται να καταργήσει τις εφαρμογές του για το iOS και το Android, ωστόσο, το λειτουργικό (μάλλον με το όνομα Eye OS) θα επιτρέψει στην εταιρεία μεγαλύτερη ευελιξία για τις συσκευές της.

Πηγή: topontiki.gr

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13455 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*