Βίντεο: Οδοιπορικό στην Αγία Άννα του Τυρνάβου

τυρναβος

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου το travelmoto και τα Τυρναβίτικα Νέα βρέθηκαν στην Βρύση ή Αγία Άννα του Τυρνάβου, για ένα βίντεο για τους φίλους που βρίσκονται στο εξωτερικό.

anigif ambelon rizoulis - Βίντεο: Οδοιπορικό στην Αγία Άννα του Τυρνάβου

Βικιπαίδεια

Στην τοποθεσία Βρύση ή Αγία Άννα, εφοδιασμένη με πηγή, καλούμενη “Κρύα Βρύση”, 2,5χιλ. περίπου βορειοανατολικά του Τυρνάβου η κατοίκηση υπήρξε συνεχής γύρω από το βραχώδες ύψωμα στο οποίο χτίστηκε το εξωκκλήσι της Αγίας Άννας, στη νεολιθική, χαλκή και κλασική εποχή. Πλούσια ευρήματα και κεραμική της νεολιθικής εποχής ήρθαν στο φως με ανασκαφές στη θέση αυτή.

Πιο συγκεκριμένα η Marija Gimbutas (αρχαιολόγος, γνωστή για την έρευνά της σχετικά με τους πολιτισμούς της «Παλαιάς Ευρώπης» κατά τη Νεολιθική και την Εποχή του Χαλκού) στο βιβλίο της «The Goddesses and Gods of Old Europe, 6500-3500 B.C.: Myths and Cult Images» (σελ. 120) αναφέρει ότι στην περιοχή Αγία Άννα (Μεγάλη Βρύση) στον Τύρναβο βρέθηκε προτομή θεάς με κεφάλι πουλιού με μακρύ κυλινδρικό λαιμό, καπέλο ή κότσο τα μαλλιά, με μεγάλα στήθη.

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14440 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*