Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Την μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας θα εορτασει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης το διήμερο 21 και 22 Δεκεμβρίου.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα, θα τελεστεί ο Πανηγυρικος Εσπερινός με Αρτοκλασια. Αμέσως μετά στην αίθουσα του Πνευματικού και Νεανικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση της ομάδας ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΘΡΏΠΩΝ με ομιλία της Υπεύθυνης της Σχολής Γονέων της Μητροπόλεως κ. Βαρβάρας Βασιλάκη.

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου το πρωί, θα τελεστεί Ορθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασια και το ύψωμα της Αγιας.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 6 στον Ιερό Ναό, θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των παιδιών της Ενορίας, με την συμμετοχή της χορωδίας του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης.

Το διήμερο αυτό στο στολισμένο προαύλιο του Ιερού Ναού θα υπάρχει δώροέκθεση των παιδιών του Κατηχητικού και συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού σε συνεργασία της Εκκλησίας με το τοπικό Συμβούλιο Γιαννουλης.


 

«Χριστούγεννα Για Όλο Τον Κόσμο»

Η Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής Φοιτητών της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας διοργάνωσαν εκδήλωση, με θέμα: “Χριστούγεννα για όλο τον κόσμο”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου και περιελάμβανε την παρουσίαση του έργου της ομάδας, των εμπειριών της και των μελλοντικών της δράσεων.

Η Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής δραστηριοποιείται από το 2017 υπό την επιστημονική καθοδήγηση καθηγητών του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στα πλαίσια των δράσεών τους προγραμματίζεται αποστολή το ερχόμενο καλοκαίρι στην πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε κατοίκους.

Φέτος για πρώτη χρονιά στόχος της ομάδας είναι και η οργάνωση εσωτερικής αποστολής σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών με σκοπό την προσφορά ιατρικής βοήθειας και την παροχή τόσο φαρμάκων όσο και ειδών πρώτης ανάγκης.


Κάλαντα Στον Ποιμενάρχη Μας Από Τους Μαθητές Του 32ου Δημοτικού

Οι μικροί μαθητές του 32ου Δημοτικού Σχολείου Λαρίσης μαζί με τις δασκάλες τους ήλθαν στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, συνάντησαν τον σεπτό μας Ποιμενάρχη κ. Ιερώνυμο και του έψαλλαν κάλαντα από διάφορα μέρη της πατρίδας μας.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε εγκάρδια στα παιδιά, τους ευχήθηκε ευλογημένα Χριστούγεννα και τους προσέφερε μία εικόνα της Χριστού Γεννήσεως και γλυκίσματα.


Στην 110 Π.Μ. Ο Ποιμενάρχης Μας

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, προσκεκλημένος της Διοικήσεως αυτής, προκειμένου να μιλήσει στα στελέχη της.

Ο Διοικητής κ. Χρήστος Κακατάσης υποδέχθηκε τον σεπτό μας Ποιμενάρχη και τον προσφώνησε καταλλήλως ενώπιον όλων των Ανωτέρων Αξιωματικών και Σμηνιτών.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο δυναμικό της 110 Π. Μ. μίλησε για την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, για την Ειρήνη που έφερε ο Χριστός στον κόσμο και τόνισε την σπουδαιότητα της αρετής της Ταπείνωσης διότι μόνο ο άνθρωπος που καλλιεργεί και αγαπάει αυτή την αρετή, μπορεί κάπως να νιώσει, τι έγινε εκείνη την παγωμένη νύχτα στη Βηθλεέμ και να αξιωθεί να δεχθεί στην καρδιά του τον Νεογέννητο Βασιλέα και Σωτήρα Χριστό.


Στην Παιδιατρική Κλινική Του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Στην Χριστουγεννιάτικη εορτή της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, μοίρασε δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις μέρες στη μονάδα, συνομίλησε με το νοσηλευτικό προσωπικό, επισκέφθηκε τα νεογνά και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Παιδιατρικής κ. Γεώργιο Συρογιαννόπουλο για τα ζητήματα που αφορούν το τμήμα.

Παρόντες και οι σπουδαστές μαγειρικής του ΙΕΚ Λάρισας του ΟΑΕΔ, οι οποίοι μαγείρεψαν και προσέφεραν εδέσματα σε όλους τους παρισταμένους.