Εμπρησμός από οικονομικές διαφορές σε χωριό της Λάρισας


Ποινή φυλάκισης 15 μηνών επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας (Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019) σε έναν άνδρα ο οποίος λειτούργησε ως ηθικός αυτουργός σε περίπτωση εμπρησμού σε χώρο αποθήκευσης αγροτικών προϊόντων σε χωριό της Λάρισας που βρίσκεται στον οδικό άξονα της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο το περιστατικό συνέβη προ ετών και ξεκίνησε από μια οικονομική διαφορά που είχαν οι δύο πλευρές.

Η διαφορά τους, για λόγους εργασίας έφτανε τις 15.000 ευρώ και ο κατηγορούμενος έβαζε, όπως αποδείχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, διάφορους αλλοδαπούς να απειλούν τον παθόντα με εκφράσεις του τύπου «δώστου τα 15 χιλιάρικα γιατί θα το πληρώσεις» και αναφερόταν σε φωτιά στο σπίτι του.

Τελικά σε δύο περιπτώσεις αργότερα διαπιστώθηκε εμπρησμός σε σημείο που είχε αποθέσει την αγροτική του παραγωγή ο παθόντας.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος είπε πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό ενώ ισχυρίστηκε πως έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα να λύσει από το να προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες και απειλές.

Παρ’ όλα αυτά δεν έπεισε το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό. Η ποινή είναι με τριετή αναστολή.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Πηγή: Ρεπορτάζ του Κάμπου – Κώστας Γκιάστας

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google