Ολοκληρώθηκε χθες το τετραήμερο Αιμοδοσιών της “ΕΛΠΙΔΑΣ” για τα Χριστούγεννα 2019

Ολοκληρώθηκαν χθες με την αιμοδοσία στον Αμπελώνα, οι Χριστουγεννιάτικες αιμοδοσίες της “ΕΛΠΙΔΑΣ”, που πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά, με πολύ μεγάλη επιτυχία, στα Δελέρια, τη Ροδιά και τον Τύρναβο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ΑΦΟΙ ΜΠΡΕΖΑ.
Τόσο στα χωριά Δελέρια και Ροδιά, όσο και στον Τύρναβο και τον Αμπελώνα αρκετοί ήταν οι κάτοικοι της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», άφησαν για λίγο στην άκρη τις σκοτούρες και τα βάσανα που καθημερινά αντιμετωπίζουν και προσήλθαν στους χώρους, όπου διεξάγονταν οι αιμοληψίες, έτοιμοι και πρόθυμοι να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους για τον άρρωστο συνάνθρωπό μας. Να κάνουν τώρα, που περιμένουμε τα Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο ανθρωπιάς και αγάπης για εκείνους, που τις μέρες αυτές βρίσκονται σε κάποιο Νοσοκομείο και έχουν άμεση ανάγκη μετάγγισης αίματος για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υγείας,που έχουν και να γυρίσουν υγιείς πίσω στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους.
Ο Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» κ. Γιαννόπουλος  Γιάννης, ιδιαίτερα ικανοποιημένος απ’ την συγκινητική προσέλευση των εθελοντών, αφού στις τέσσερις αιμοδοσίες προσήλθαν, περίπου 130 εθελοντές, για διάφορους, όμως λόγους, αιμοδότησαν τελικά οι 110 απ’ αυτούς, τόνισε ότι, χάρη στην ευσυνειδησία και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης, που διακατέχει το προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας στο σύνολό του  για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν, τα μέλη του οποίου κάθε φορά στελεχώνουν τα συνεργεία της αιμοληψίας, όλα εξελίχθηκαν ομαλά και στις τέσσερις αιμοδοσίες και είχαμε αυτό το πολύ θετικό αποτέλεσμα.
Αξίζει, βέβαια να σημειωθεί ότι, από τους προσερχόμενους αιμοδότες,12 εθελοντές προσήλθαν για 1η φορά, γεγονός που σημαίνει, ότι οι προσπάθειες του Συλλόγου για την καλλιέργεια και τη διάσωση της ιδέας και του θεσμού της Εθελοντικής αιμοδοσίας, βρίσκουν απήχηση και οι εθελοντές αιμοδότες, διαρκώς αυξάνονται.
Τον χώρο της αιμοδοσίας στον Αμπελώνα επισκέφθηκαν, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος -τακτικός αιμοδότης του Συλλόγου- κ.Θανάσης Παιδής, ο οποίος συγχάρηκε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. για τις προσπάθειες και τη μεγάλη τους συνεισφορά στην εθελοντική αιμοδοσία και χαιρέτησε τους παρεβρισκόμενους  εθελοντές αιμοδότες, καθώς και εκπρόσωπος του πρώην Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και σημερινού Βουλευτή Λάρισας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κ. Βασίλη Κόκκαλη, που επέδωσε μάλιστα στον Πρόεδρο του Συλλόγου, συγχαρητήριο μήνυμα συμπαράστασης, στις προσπάθειες του Συλλόγου, για  το σημαντικό έργο που επιτελεί.
Τέλος, το Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές αιμοδότες των Δελερίων της Ροδιάς Τυρνάβου και του Αμπελώνα για την ευγενική τους προσφορά. Προβάλει την πράξη τους,ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους Συμπολίτες και Συνδημότες του, εύχεται σε όλους: «Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή Χρονιά» και προτρέπει τους αιμοδότες της περιοχής, που δεν μπόρεσαν για οποιοδήποτε λόγο να πάνε σε κάποια από τις αιμοδοσίες που έγιναν στα Δελέρια, στη Ροδιά ,στον Τύρναβο ή στον Αμπελώνα, να πάνε μόνοι τους τις επόμενες ημέρες στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας και να δώσουν εκεί μια φιάλη από το αίμα τους και να κάνουν έτσι το καλύτερο δώρο αγάπης και την πιο καλή πράξη αλληλεγγύης  για τον άρρωστο συνάνθρωπό μας τώρα τα Χριστούγεννα.

(Οι φωτογραφίες είναι από τις αιμοδοσίες στον Τύρναβο και στον Αμπελώνα)