Τεράστια καταστροφή στα παράλια του Δήμου Αγιάς (φωτο)

Τεράστια καταστροφή στα παράλια του Δήμου Αγιάς (φωτο)

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακόμη μια φορά μέσα σε δύο χρόνια ο Δήμος Αγιάς δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από τις έντονες βροχοπτώσεις. Η «Διδώ» χθες το απόγευμα άφησε το αποτύπωμά της με καταιγιστικό τρόπο στην περιοχή, αφού στα παράλια του Δήμου σχεδόν 100 σπίτια και επαγγελματικές στέγες πλημμύρισαν, ο παραλιακός οδικός άξονας καλύφθηκε από νερά σε αρκετά σημεία και σε 2 περιπτώσεις οδηγοί κινδύνευσαν από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων.

spiti plimira velika - Τεράστια καταστροφή στα παράλια του Δήμου Αγιάς (φωτο)

Η απίστευτα μεγάλη ποσότητα του βρόχινου νερού, μετά το μεσημέρι, άρχισε να κατεβαίνει ορμητικά από το βουνό προς τη θάλασσα «εξαφανίζοντας» τους αγροτικούς δρόμους σε Μαυροβούνι και Κίσσαβο, «πηδώντας» έξω από τα αναχώματα τα οποία είχαν κιόλας ενισχυθεί, υπερχειλίζοντας ακόμη και το ρέμα στην «Καλατράβα», πλάτους 30 μέτρων και βάθους 10 μέτρων!

spiti plimira agia 2019 - Τεράστια καταστροφή στα παράλια του Δήμου Αγιάς (φωτο)

Στο Στόμιο, την Παλιουριά, τη Βελίκα, τη Σωτηρίτσα υπολογίζεται, από την δημοτική αρχή, ότι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές σχεδόν 100 οικίες και επαγγελματικές στέγες. Οι ιδιοκτήτες τους στις περισσότερες περιπτώσεις βρήκαν τα πράγματά τους μέσα στα σπίτια και τα καταστήματα να επιπλέουν.

Ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας περιέγραψε την κατάσταση στην ΕΡΤ Λάρισας και είπε ότι γίνεται προσπάθεια τουλάχιστον να οριοθετηθεί η περιοχή ως πληγείσα , προκειμένου όσοι έχουν υποστεί ζημιές να λάβουν -έστω- κάποια αποζημίωση.

sotiritsa dromos - Τεράστια καταστροφή στα παράλια του Δήμου Αγιάς (φωτο)

Ανέφερε, ότι τα ρέματα είχαν όλα καθαριστεί, ότι είχαν ενισχυθεί και τα αναχώματα κατά ένα επιπλέον μέτρο ύψος σε επίφοβα σημεία, ωστόσο ήταν τόσο πολύ το νερό που κατέβαινε απ΄το βουνό που η εξέλιξη δεν μπορούσε να αποκτραπεί. Ο κ.Γκουντάρας είπε, επίσης, ότι όπως φαίνεται μια, δύο φορές το χρόνο θα σημειώνονται τέτοιας έντασης καιρικά φαινόμενα στην περιοχή και οι βελτιώσεις στα αντιπλημμυρικά έργα πρέπει να έχουν αυτόν τον προσανατολισμό, αφού ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην πόλη της Αγιάς. Στο ΕΠΑΛ «έβρεχε» μέσα στο σχολείο! Κλιμάκιο σήμερα κάνει αυτοψία για να διαπιστώσει από πού έτρεχαν μέσα στο σχολείο όλα αυτά τα νερά. Οι μαθητές χθες και σήμερα δεν έκαναν μαθήματα. Πλημμύρισε, ακόμη, και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς.

Ζημιές και πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στα παράλια του Δήμου Τεμπών.

Πηγή: ert.gr

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Τεράστια καταστροφή στα παράλια του Δήμου Αγιάς (φωτο)

Δήμος Αγιάς Νομός Λάρισας