Γαλογαύρα και Τιταρήσιος παραφουσκωμένα…λίγο ακόμα να βρέξει και θα πλημμυρίσουμε (βίντεο οδοιπορικό)


Του Αστέριου Στέλιου Σεΐζη


Η επέλαση της “Διδούς” έτσι ονόμασαν οι μετεωρολίγοι αυτή την καταιγίδα, έφερε από το απόγευμα της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου 2019 πολλές βροχές που διαρκούν ακόμη και αυτή τη στιγμή (11/12).
Στην επαρχία Τυρνάβου και Ελασσόνας ρέματα, χείμμαροι και ποτάμια, “φούσκωσαν” από το μεγάλο όγκο νερού που δέχθηκε η γη τις τελευταίες ώρες. Πολλοί άνθρωποι δεν κατάφεραν να πάνε στη δουλειά τους εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων.

Όπως θα είτε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στο βίντεο – οδοιπορικό που καταγράψαμε, το νερό είναι πάρα πολύ και σε αρκετά σημεία σε Τιταρήσιο, Ελασσονίτη, Γαλογαύρα και Πηνειό, αποτελεί κίνδυνο για όσους δεν δώσουν τη δέουσα προσοχή. Η Γαλογαύρα στο Δαμάσι λίγο έλειψε να υπεχειλίσει. Ευτυχώς όμως, για λίγες ώρες σταμάτησε η έντονη βροχόπτωση και η στάθμη της υποχώρησε. Ωστόσο όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, σε αρκετά σημεία το αντιπλημμυρικό έργο που είχε γίνει πριν 5 χρόνια, έχει σοβαρό πρόβλημα καθώς η κοίτη του ρέματος στενεύει και τα νερά λίγο έλειψε να μας πλημμυρίσουν. Τα αποχετευτικά φρεάτια αντί να τραβήξουν τα νερά της βροχής από τους δρόμους, γυρίζουν πίσω προς το χωριό από την υψηλή στάθμη του νερού και πάλι καλά να λέμε που κόπασε η έντονη καταιγίδα.

↪Κάντε #εγγραφή στο καναλι Asterios Stelios AS στο Youtube & Δείτε το βίντεο με όσα κατέγραψε ο φακός στο οδοιπορικό που κάναμε για την καταγραφή ?

Σε συναγερμό βρίσκονται σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου Τυρνάβου και της αστυνομία, λόγου του Τιταρήσιου ποταμού, όπου κατεβάζει τεράστιους όγκους νερού και η στάθμη ανεβαίνει απότομα με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη η διάβαση στις ράμπες στον δρόμο Αμπελώνα – Δελερίων, Αγίου Παντελεήμονα και στο ύψος του τυροκομείου Ρίζου.

τυρναβος, τιταρήσιος, ξηριάς, ποτάμιΟ Δήμος Τυρνάβου και η Αστυνομική Διεύθυνση ενημερώνουν πως είναι αδύνατη η διέλευση σε τρία σημεία και συγκεκριμένα στο ύψος του Αγίου Παντελεήμονα, στα όρια της πόλης, στην παλιά γέφυρα και στον επαρχιακό δρόμο Αμπελώνα -Δελερίων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται είτε μέσω της επαρχιακής οδού Αμπελώνα-Βρυοτόπου-Ροδιάς-Δελερίων είτε μέσω της νέας εθνικής οδού Λάρισας- Κοζάνη, στη διασταύρωση Δελερίων.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google