Πλήθος κόσμου στην φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δαμάσι (φωτο-βίντεο)

Του Αστέριου Στέλιου Σεΐζη


Παρουσία πλήθους κόσμου και κυρίως παιδιών, έγινε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία στο Δαμάσι. Ήταν η πρώτη φορά που οι Δαμασιώτες έζησαν αυτή την πολύ όμορφη εμπειρία και για αυτό, πάρα το κρύο, την “αγκάλιασαν” ένθερμα και την στήριξαν με την παρουσία τους.

Το Δαμάσι ήταν το πρώτο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Τυρνάβου στο οποίο έγινε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Όπως διαπιστώσαμε το δέντρο είναι ένα φυσικό έλατο σε γλάστρα και όχι ένα κομμένο δέντρο. Σκοπός αυτής της επιλογής είναι μετά το πέρας των γιορτών, αυτό δέντρο να φυτευτεί πιθανότατα στην πλατεία του χωριού, έτσι ώστε κάθε χρόνο να μεγαλώνει και να στολίζεται τα Χριστούγεννα.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση για τη φωταγώγηση του δέντρου στα παιδιά του χωριού, έδωσε ο Δήμαρχος Τυρνάβου ο κύριος Γιάννης Κόκουρας, που μαζί με όλους τους αντιδημάρχους έδωσαν το παρόν στην γιορτινή αυτή εκδήλωση που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι. Πιο πριν ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Τσανάκας μαζί με το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, παραβρέθηκαν στον πανηγυρικό εσπερινό στον Άγιο Νικόλαο που είναι ο πολιούχος του Δαμασίου και γιορτάζει στις 6/12.

Το καλύτερο από όλα ήταν όταν η Φιλαρμονική του Δήμου, με μαέστρο τον Θέμη Σαμαντζή, έπαιξε τα κάλαντα και όλα τα παιδιά μαζί τραγούδησαν. Κάποια από τα παιδιά μάλιστα, για λίγο …έγιναν διευθυντές της Φιλαρμονικής!!!
Όλοι ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα σε όλους και καλές γιορτές με υγεία, ευτυχία και ευημερία!!!

Αυτό είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στις έδρες των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων που ανακοίνωσε η αντιδημαρχία Πολιτισμού του δήμου Τυρνάβου :

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 5/12 στο Δαμάσι.
✅?Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00΄ στο Δαμάσι
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00΄ στα Δελέρια
Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00΄ στα Πλατανούλια
Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00΄ στο Αργυροπούλι
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00΄ στη Ροδιά
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00΄ στον Βρυότοπο
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00΄ στα Δένδρα
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00΄ στον Αμπελώνα
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00΄ στον Τύρναβο
Μαζί μας η Φιλαρμονική Δήμου Τυρνάβου με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μουσικές. Σας περιμένουμε να ζήσουμε μαζί το πνεύμα των Χριστουγέννων.