Εκτεταμένη καθίζηση σε αγροτική περιοχή του Πετρωτού


Εκτεταμένη καθίζηση του εδάφους σημειώθηκε προχθές σε αγροτική περιοχή στο χωριό Πετρωτό της Κοινότητας Καλλιθέας Ελασσόνας. Όπως είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του χωριού Θ.Βαρνάς, είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τέτοιο γεωολογικό φαινόμενο στην περιοχή.

Ο Δήμος Ελασσόνας ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε, όπως και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, καθως στο σημείο υπάρχει υγραγωγείο, από τον προέδρο της κοινότητας Θ. Βαρνά και έτσι οι υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν αμέσως και απέκλεισαν την περιοχή με την κατάλληλη σήμανση.
Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας, ο αντιδήμαρχος Βορείου Τομέα κ. Ιω. Νάνος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ κ. Ιππ. Τζιουμακλής επισκέφτηκαν χθες το σημείο, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση του φαινομένου.

Η καθίζηση σημειώθηκε σε κοινόχρηστη αγροτική έκταση 500 μέτρα βορειοδυτικά του οικισμού. Το φαινόμενο της καθίζησης που λαμβάνει χώρα στη θέση του υδραγωγείου του Πετρωτού ανησύχησε αρχικά το Δήμο Ελασσόνας για τον κίνδυνο που ελλοχεύει να προκληθούν εκτεταμένες ζημίες στις υποδομές της ύδρευσης (δεξαμενή) και τις υποδομές της αγροτικής οδοποιίας.

Μετά την επιτόπια έρευνα ο Δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε: «Παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή το γεωλογικό φαινόμενο. Η καθίζηση σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις επιταχύνθηκε εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή, ωστόσο δεν υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια των κατοίκων και την καταστροφή περιουσιών. Ήδη έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μελετηθεί το φαινόμενο και να προταθούν οι ενδεδειγμένες εργασίες αποκατάστασης των υποδομών. Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και το προσωπικό της ΔΕΥΑΕΛ για την τάχιστη ανταπόκριση».

Πηγή: www.ert.gr

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google