Π. Σαρχώσης και Γ. Κόκουρας πρέπει να μας απαντήσουν γιατί χάθηκε έργο 1,2 εκ. € στον Αμπελώνα


Ανακοίνωση του επικεφαλής της “Πόλης που Θέλουμε” Αθανάσιου Σάμερ Αμάρι

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι το εμβληματικό έργο της αστικής ανάπλασης του Αμπελώνα, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ που θα δημιουργούσε ανθρώπινες συνθήκες στο κέντρο της πόλης, συμβάλλοντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αποδείχτηκε όνειρο θερινής νυκτός αφού κάποιοι αδιαφόρησαν για την προώθηση και την υλοποίησή του.

Σίγουρα πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη για τον Αμπελώνα και το δήμο Τυρνάβου γενικότερα και σίγουρα για αυτή την εξέλιξη υπάρχουν ευθύνες.

Εμείς στην «Πόλη που Θέλουμε» περιμένουμε να ακούσουμε το πως φτάσαμε ως εδώ.

Ποιος λοιπόν θα μας απαντήσει με ειλικρίνεια τί έφταιξε και είχαμε αυτή την δυσμενή εξέλιξη;

Φταίει η προηγούμενη δημοτική αρχή γιατί ολιγώρησε και δεν φρόντισε να διεκδικήσει για τον Αμπελώνα το σπουδαίο αυτό έργο που σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε είχε δεδομένη χρηματοδότηση;

Υπάρχει ευθύνη της περιφέρειας και της διαχειριστικής αρχής;

Φταίει η σημερινή δημοτική αρχή;

Από αυτή περιμένουμε να ακούσουμε γιατί ενώ το έργο των αναπλάσεων στον Αμπελώνα ήταν στην «προίκα» που πήρε αναλαμβάνοντας τα ηνία του δήμου, δεν φρόντισε όλο αυτό το διάστημα από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα να ενημερωθεί για την τύχη του, να πιέσει για να επαναδημοπρατηθεί το μέτρο από την περιφέρεια και σε τελική ανάλυση να μας ενημερώσει, ώστε να παλέψουμε όλοι μαζί προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το έργο που μόνο θετικά αποτελέσματα θα είχε για την πόλη.

Εμείς στην «Πόλη που Θέλουμε» περιμένουμε από τον κ. Σαρχώση και τον κ. Κόκουρα να δώσουν πειστικές και κυρίως αληθινές απαντήσεις και ευελπιστούμε ότι τα άλλα κομμάτια της «προίκας» δεν θα έχουν την τύχη των αστικών αναπλάσεων του Αμπελώνα.

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google