Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Τυρνάβου

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Τυρνάβου

Στο Δημαρχείο Τυρνάβου συνήλθε σε συνεδρίαση την Πέμπτη 28-11-2019 και ώρα 12:00 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Τυρνάβου μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. Κόκουρα Ιωάννη Δημάρχου Τυρνάβου με θέμα: « Αντιμετώπιση κινδύνων ενόψει χειμερινής περιόδου 2019-2020 ». Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν:
1. Γκάτσος Γεώργιος Μέλος, Αντιδήμαρχος Τυρνάβου
2. Σακούτσιος Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Τυρνάβου
3. Μπρούζας Ζήσης, Πύραρχος Δ/της Π.Υ. Ν. Λάρισας
4. Μπίρδας Σεραφείμ, Αστυνόμος Α’ Δ/της Α.Τ. Τυρνάβου
5. Παπαγεωργίου Δημήτριος,Υπολοχαγός του 730ΤΜΧ Αμπελώνα
6. Γκάτσικος Αστέριος, Δασάρχης Λάρισας
7. Παπαϊωάνου Κωνσταντίνος, εκπρόσωπος Δ.Ε.Υ.Α. Τυρνάβου
8. Γερακίνης Δημήτριος, Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας
9. Γιουβρή Θεοδώρα, Δ/ντρια Περιβάλλοντος Δήμου Τυρνάβου
10. Τσάτσος Αλέξανδρος, Γεν.Γραμματέας Δήμου Τυρνάβου
11. Πουρνάρας Ιωάννης, υπεύθυνος γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τυρνάβου για την τήρηση των πρακτικών

Στην αρχή της συνεδρίασης ο υπεύθυνος της πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τυρνάβου έθεσε υπόψη των μελών του Σ.Τ.Ο. τα έγγραφα της Γενικής Γραμματίας Πολιτικής Προστασίας.

Μετά από διαλογική συζήτηση το Σ.Τ.Ο. αποφάσισε ομόφωνα:

Όσων αφορά την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων:
1. Να γίνεται διακοπή της κυκλοφορίας στα σημεία διάβασης χειμάρρων του τοπικού οδικού δικτύου με συνεργασία ΑΤ Τυρνάβου και Δήμου Τυρνάβου τοποθετώντας κατάλληλη προσωρινή σήμανση κάθε φορά που κρίνεται απαραίτητο. Να υπάρχει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση λασποροών ειδικά στην περιοχή Λυγαριάς και Αργυροπουλίου καθώς και υπερχείλισης αντιπλημμυρικών αυλάκων ειδικά στην περιοχή της Ροδιάς.
2. Από το τμήμα καθαριότητας του Δήμου να απομακρύνονται τα φύλλα δένδρων που τυχόν σκεπάζουν σχάρες φρεατίων υδροσυλλογής.
3. Το 730ΤΜΧ-ΓΦ δήλωσε ότι μπορεί να διαθέσει χειριστή και μηχάνημα έργου, στο πλαίσιο του προγραμματισμού εργασιών της μονάδας, μετά από αίτημα του Δήμου προς την 1Η Στρατιά.

Όσων αφορά την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό:
1. Να επικαιροποιηθεί η κατάσταση των μηχανημάτων έργου και λοιπών μέσων τόσο των δημοτικών όσο και των ιδιωτών οι οποίοι θα ειδοποιηθούν σχετικά.
2. Να γίνει έλεγχος επάρκειας αλατιού και νέα προμήθεια του απαιτούμενου αλατιού για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο.
3. Σημεία που πλήττονται πρώτα από τον παγετό στην περιοχή του Δήμου είναι οι γέφυρες Δαμασίου, επαρχιακής οδού Ροδιάς Αμπελώνα, εισόδου πόλης Τυρνάβου και οι Υπηρεσίες του Δήμου είναι προετοιμασμένες για τις προβλεπόμενες ενέργειες.
4. Η Υπηρεσία του Δασαρχείου Λάρισας, με έδρα στην οδό Φαρσάλων και Τσάτσου 2 στη Λάρισα ΤΚ 41335 και τηλ. 2410671360 και Φαξ. 2410671517 παραμένει ανοιχτή καθημερινά από 7πμ έως 10μμ διαθέτοντας προσωπικό & 6 οχήματα τύπου τζιπ για την περιοχή αλλά και Δασολόγο με 2 Δασοφύλακες στο Γραφείο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Τυρνάβου κάθε Τρίτη και Πέμπτη.
5. Το Α.Τ. Τυρνάβου συνδράμει άμεσα στη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την προειδοποίηση των οδηγών στους οδικούς άξονες τόσο του Εθνικού όσο του επαρχιακού και δημοτικού δικτύου.
6. Ο Πυροσβεστικός σταθμός Λάρισας είναι έτοιμος να συνδράμει για τον απεγκλωβισμό πολιτών σε ποιμνιοστάσια κτλ, να διαθέσει αυτοκινούμενο ανυψωτικό όχημα με καλάθι για την κοπή δένδρων ή κλαδιών και καλεί τους πολίτες να δρούν υπεύθυνα σε καταστάσεις έντονων καιρικών φαινομένων. Επίσης να αντλήσει καθαρά ύδατα με τις φορητές αντλίες, να διαθέσει το στόλο των υδροφόρων και 3 οχήματα 4*4.
Για την καλύτερη απόδοση των μέτρων συμφωνήθηκε ως απαραίτητη προϋπόθεση η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

image0 - Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Τυρνάβου

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Τυρνάβου
Τύρναβος