ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Έναρξη λειτουργίας Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων


ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Καλαμπάκα, η εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της “Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων”.

Η εκδήλωση άνοιξε με τη χορωδία της μητροπόλεως Σταγών, η οποία με άριστο τρόπο, απέδωσε επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους, με χοράρχη τον κ. Σπυρίδωνα Σπύρου.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνοδού της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό και την προϊσταμένη της εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων κ. Κρυσταλλία Μαντζανά.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των πρόσφατων εκδόσεων της ιεράς βασιλικής μονής του αγίου και μεγάλου Μετεώρου σε επιμέλεια του καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και Διευθυντή της Ακαδημίας κ. Κωνσταντίνου Βαφειάδη, από τους καθηγητές πανεπιστημίου κ. Θεόδωρο Γιάγκο και κ. Φωκίωνα Κοτζαγεώργη.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση της ακαδημίας από τον μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο, ο οποίος τόνισε πως “η βασική επιδίωξη της ακαδημίας αυτής, θα είναι η προβολή και η διάσωση του πνευματικού θησαυρού της μετεωρίτικης Θηβαΐδος”.

Την εκδήλωση συντόνισε κ. Χαράλαμπος Στεργιούλης, Δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας Α.Π.Θ., ενώ στον χώρο της εκδήλωσης υπήρξε έκθεση χειρόγραφων εγγράφων και κειμηλίων από το κειμηλιαρχείο της μονής μεγάλου Μετεώρου.

Παρευρέθηκαν αρκετοί ιεράρχες, ιερείς, μοναχοί και μοναχές, βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest