Συνάντηση της Μενδώνη με τον Γ. Μανώλη


Τα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας επισκέφθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, όπου κατά την ενδιαφέρουσα ομιλία της, η Υπουργός αναφέρθηκε στον σκοπό της επίσκεψής της στη Λάρισα, τις προτεραιότητες του Υπουργείου και τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης έργων πολιτισμού στη Θεσσαλία.

Στο περιθώριο της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την κ. Μενδώνη για τα έργα πολιτισμού που αποφασίστηκαν να πραγματοποιηθούν στον Δήμο Τεμπών, ύστερα από σύσκεψη της Υπουργού με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση αυτή, ο κ. Μανώλης αναφέρει:

«Χαιρετίζω την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Λάρισα, δηλώνοντας ικανοποιημένος και χαρούμενος γιατί ήταν μία εποικοδομητική και ουσιαστική επίσκεψη. Σε σύσκεψη της Υπουργού κ. Μενδώνη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, αποφασίστηκε η εκτέλεση έργων πολιτισμού στον Δήμο Τεμπών, με προϋπολογισμό το ύψος του οποίου προσεγγίζει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, και ταυτόχρονα τέθηκε με σαφήνεια και ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση των έργων αυτών.

Πρόκειται για έργα που θα αναδείξουν τα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία του Δήμου Τεμπών, και θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητάς τους και την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Συνέπεια των παραπάνω θα είναι η αξιοποίηση της προστιθέμενης αξίας του τοπικού τουριστικού προϊόντος, καθώς ο Δήμος μας από απλός τόπος διέλευσης, θα καταστεί τόπος προορισμού, όπως εξάλλου είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Δημοτικής μας Αρχής».

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google