Άξιος ο Νέος Διάκονος της τοπικής μας Εκκλησίας (φωτο)

χαμόγελο-παιδιού

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης Αθηνών λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ κ. Ιερωνύμου του Β ´. Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Σπυρίδωνος-Αθανασίου Σάσαλου, πνευματικού αναστήματος του, ο οποίος θα διακονήσει στην τοπική μας Εκκλησία.

Στην χειροτονητήριο ομιλία του ο π. Σπυρίδων-Αθανάσιος μίλησε για την αξία της διακονίας μέσα στην Εκκλησία και ευχαρίστησε κληρικούς και λαϊκούς αδελφούς που καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες του, με πρώτο τον Επίσκοπο μας κ. Ιερώνυμο, τους γονείς και συγγενείς του, την σύζυγο-διακόνισσα του Μαρία και τον υιό τους Γρηγόριο.

Ακολούθως, στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος, μίλησε για την ιερότητα του Μυστηρίου και λαμβάνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή τόνισε στον νέο Διάκονο ότι πρέπει να φροντίζει όλους όσοι τον πλησιάζουν με έλαιον και οίνον και να τους αναπαύει ανά πάσα ώρα και στιγμή, ενώ αναφέρθηκε στην πνευματική σχέση και επαφή μαζί του.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στο Μυστήριο της Χειροτονίας και όλοι μαζί ανεφώνησαν το Άξιος στον νεοχειροτονηθέντα.

κατάστημα e1596201611198 - Άξιος ο Νέος Διάκονος της τοπικής μας Εκκλησίας (φωτο)
Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13852 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*