ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα ο Ποιμενάρχης μας


Στην πανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στην Νήσο της Αιγίνης, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης μίλησε κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού, Πολυαρχιερατικού Εσπερινού αναφερθείς στο βίο του εορταζομένου Αγίου και το γέγονος ότι ο γόνος της Σηλυβρίας έζησε τη ζωή του ως πρόσφυγας και ως μετανάστης, καταδιωγμένος και κατασυκοφαντημένος, ανταποδίδοντας τον κατατρεγμό του όμως με ευεργεσίες.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, όστις κήρυξε τον θείο λόγο, και των Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Εφραίμ.

Ακολούθησε η μεγαλοπρεπής λιτανεία της Αγίας Κάρας του Αγίου Νεκταρίου στους δρόμους του ευλογημένου νησιού, όπου πλήθος κόσμου υπέμενε καρτερικά να περάσει ο Άγιος ενώπιον τους ώστε να λάβουν την ευλογία του, προπορευομένων των Μοναχικών Ταγμάτων του νησιού, με επικεφαλής την Καθηγουμένη Τιμοθέη μοναχή, η οποία με σοφία και σύνεση ηγείται της Αδελφότητος της.

Ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, προ της απολύσεως και έξωθεν του Μητροπολιτικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιγίνης, ευχαρίστησε όλους τους Αρχιερείς που προσήλθαν για να συνεορτάσουν, καθώς και όλους τους Άρχοντες αλλά και τον πιστό λαό που προσέτρεξε στο Ιερό Νησί για να καταθέσει ευλαβικά τα αιτήματα του προς το Πρόσωπο του πολιούχου, εφόρου και προστάτου Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest