Μπόρες και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας (+XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)


Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019.

 Προβλέπεται αλλαγή του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και το Βόρειο Αιγαίο.  Τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε περιοχές της Μακεδονίας, της Πελοποννήσου, του Βορείου Ιονίου  και της Ηπείρου.  Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλη κυρίως τις βραδινές ώρες. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη δυτική και νότια χώρα περισσότερο.
 Θεσσαλία: προβλέπεται συννεφιά τοπικές μπόρες και πιθανόν σύντομες καταιγίδες κυρίως σε  πεδινές περιοχές των Τρικάλων της Καρδίτσας, της Καλαμπάκας, της Ελασσόνας ,της Λάρισας καθώς και στα ορεινά της περιφέρειας.  Πριν από το μεσημέρι όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας το απόγευμα.  Περιορισμένη ορατότητα και  ομίχλες κατά τόπους. Μικρή έως μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

 Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά νεφελώδης καιρός με τοπικές μπόρες και μικρή πιθανότητα καταιγίδας αλλά ο καιρός από το μεσημέρι θα βελτιωθεί και πιθανόν να σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας.  Περιορισμένη ορατότητα τις απογευματινές και βραδυνές ώρες με πιθανότητα ανάπτυξης ομίχλης.
 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στις πεδινές περιοχές 4 μποφόρ ενώ στις Σποράδες θα φτάσουν τοπικά και τα 6.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 13/22°C
Τρίκαλα 13/22°C
Καρδίτσα 13/22°C
Βόλος 16/24°C
Καλαμπάκα 12/21°C
Ελασσόνα 12/20°C
Αγιά 13/21°C
Φάρσαλα 12/21°C
Παράλια 16/24°C
Σποράδες 18/24°C
—————————————————————————
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019.

 Προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και πιθανόν σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη βόρεια Κρήτη αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί.  Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο Ιόνιο την Ήπειρο και την δυτική Στερεά Ελλάδα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ στα θαλάσσια τμήματα και ισχυρές καταιγίδες.
Θεσσαλία:  προβλέπεται αρχικά γενικά βελτιωμένος καιρός με τοπικές ομίχλες αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια.  Μετά το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και αργά το βράδυ είναι πιθανόν στην Πίνδο να σημειωθούν λίγες βροχές.
 Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός με πιθανότητα ομίχλης και διαστήματα ηλιοφάνειας αργότερα.  Προς τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στα πεδινά 2 μποφόρ και νοτιοανατολικοί 3 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί σε
Λάρισα 9/23°C
Τρίκαλα 10/23°C
Καρδίτσα 9/23°C
Βόλος 13/23°C
Καλαμπάκα 10/23°C
Ελασσόνα 8/22°C
Αγιά 10/21°C
Φάρσαλα 8/22°C
Παράλια 15/23°C
Σποράδες 17/23°C
————————————————————————-
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019.

 Προβλέπεται νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν επεκταθεί στο Ιόνιο την Ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται συννεφιά που γρήγορα θα αυξηθεί και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά σύντομα προς τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλο το διαμέρισμα.  Τα φαινόμενα σε γενικές γραμμές θα είναι αξιόλογα σε περιοχές των νομών Τρικάλων, Λάρισας και Καρδίτσας.
 Λάρισα: προβλέπεται συννεφιά που γρήγορα θα αυξηθεί και θα σημειωθεί μπόρα με μικρή πιθανότητα και για πρόσκαιρη καταιγίδα. Ο καιρός μετά το μεσημέρι θα βελτιωθεί σημαντικά.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα πεδινά τμήματα αλλά και στις θαλάσσιες περιοχές.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 14/20°C
Τρίκαλα 14/20°C
Καρδίτσα 13/20°C
Βόλος 16/22°C
Καλαμπάκα 12/19°C
Ελασσόνα 12/19°C
Αγιά 13/20°C
Φάρσαλα 12/20°C
Παράλια 16/23°C
Σποράδες 18/23°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:
Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας