Αρχικά βροχές και στη συνεχεία ομίχλες (+XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ


Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019.

 Αρχικά προβλέπεται συννεφιά σε όλη τη χώρα με τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά.  Σταδιακά ο καιρός προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα αρχίσει να βελτιώνεται στα περισσότερα τμήματα της χώρας εκτός από τη Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Μακεδονία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και την βόρεια Κρήτη όπου εκεί θα συνεχίσουν να σημειώνονται τοπικές βροχές.
 Θεσσαλία: προβλέπεται συννεφιά με τοπικές βροχές που μέχρι το μεσημέρι θα είναι αξιόλογες στα παράλια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας  στις Σποράδες και πιθανόν σε κάποια ορεινά τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας.
 Λάρισα: συννεφιά με ασθενείς τοπικές βροχές που προς το απόγευμα και το βράδυ θα εξασθενήσουν.

 Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και 7 μποφόρ στις Σποράδες με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 14/18°C
Τρίκαλα 13/17°C
Καρδίτσα 13/17°C
Βόλος 15/18°C
Καλαμπάκα 12/16°C
Ελασσόνα 13/16°C
Αγιά 13/16°C
Φάρσαλα 13/16°C
Παράλια 16/18°C
Σποράδες 16/19°C
——————————————————————-
Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019.

 Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του Ιονίου την Κρήτη η Θεσσαλία και την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές στα ηπειρωτικά και λίγες καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα.  Σταδιακά μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν ενώ αντίθετα στην Κρήτη θα συνεχίσουν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά όπως και σε κάποια νησιά του Ιονίου.
Θεσσαλία: νεφώσεις αρχικά με ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Λάρισα: νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής έως και το μεσημέρι ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Και άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα πεδινά ανατολικοί 3 μποφόρ και στις Σποράδες 6 με 7 αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 14/18°C
Τρίκαλα 13/17°C
Καρδίτσα 13/17°C
Βόλος 14/18°C
Καλαμπάκα 13/17°C
Ελασσόνα 13/16°C
Αγιά 14/16°C
Φάρσαλα 13/16°C
Παράλια 16/18°C
Σποράδες 16/19°C
————————————————————————
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές μπόρες και ίσως λίγες καταιγίδες ενώ προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες κάποιες σύντομες μπόρες θα σημειωθούν και στην ήπειρο την δυτική Στερεά Ελλάδα  και τη δυτική Πελοπόννησο. Ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε περιοχές μακριά από την θάλασσα σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με ηλιοφάνεια και τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί κατά τόπους θα είναι πυκνές. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στην περιοχή της Πίνδου.
Λάρισα: καλοκαιρία με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Το πρωί θα επικρατεί ομίχλη αλλά στη συνέχεια θα διαλυθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα πεδινά τμήματα ασθενείς ενώ στις Σποράδες από τις απογευματινές ώρες θα ενισχυθούν στα 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 9/19°C
Τρίκαλα 10/20°C
Καρδίτσα 10/20°C
Βόλος 14/21°C
Καλαμπάκα 11/16°C
Ελασσόνα 9/18°C
Αγιά 10/18°C
Φάρσαλα 9/19°C
Παράλια 15/21°C
Σποράδες 16/21°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:
Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google