«Ο Υπάλληλος»: Πρεμιέρα στις Φυλακές Λάρισας

«Ο Υπάλληλος»: Πρεμιέρα στις Φυλακές Λάρισας

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ξεκινά ο θεσμός ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ON THE ROAD μια κινητή παράσταση που μπορεί να ταξιδέψει παντού και να παιχτεί σε κάθε είδους χώρο, σε όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνο.

Η πρεμιέρα του έργου «Ο Υπάλληλος» θα γίνει την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις Φυλακές Λάρισας.

Σε ότι αφορά το νέο θεσμό, με αυτή την πρωτοβουλία το ΘΕΣΣΑΛΙΚΌ ΘΕΑΤΡΟ συνδέεται με τις θρυλικές εποχές που ταξίδευε σε όλη τη Θεσσαλία αλλά κυρίως εκπληρώνει τον κοινωνικό του ρόλο και διαχέει τη θεατρική εμπειρία σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο θέατρο. «Προσφέρουμε δωρεάν έναν αριθμό παραστάσεων σε χώρους που χρειάζεται ιδιαίτερη ευαισθησία. Επίσης επισκεπτόμαστε Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, αίθουσες εκδηλώσεων κατόπιν συνεννόησης με ένα χαμηλό εισιτήριο (5 Ευρώ).

Ενδυναμώνοντας ακριβώς τον κοινωνικό μας ρόλο ξεκινάμε την παρουσίαση του Υπαλλήλου του Μ. Χουρμούζη, του πρώτου έργου του ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ON THE ROAD από το Κατάστημα κράτησης Λάρισας σε μια παράσταση προσφορά του ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. Ευχαριστούμε από καρδιάς το Διευθυντή και το Συμβούλιο του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας για τη συνεργασία καθώς και τον Εισαγγελέα Εφετών για την ενθάρρυνση και την υποστήριξη» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

«Ο Υπάλληλος»

Το επίκαιρο και διαχρονικό έργο του μεγάλου μεταεπαναστατικού λογοτέχνη, δοκιμιογράφου, διανοητή και θεατρικού συγγραφέα, Μιχαήλ Χουρμούζη, συμπυκνώνει με ιδιαίτερα γλαφυρό και περιεκτικό τρόπο τις κοινωνικές παθογένειες και τις πολιτικές καταστάσεις της νεώτερης ελληνικής κοινωνίας στα χρόνια της Βαυαροκρατίας. Με εύστοχο και σατυρικό τρόπο καυτηριάζει τα κακώς κείμενα και την αδράνεια της ελληνικής πολιτικής σκέψης, την ξενομανία και την ξενοκρατία της ελληνικής κοινωνίας. Ο τυχοδιωκτισμός και το ακόρεστο πάθος για την εξουσία βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σε αυτό το σπουδαίο και διαχρονικό έργο ο κεντρικός ήρωας είναι ένας υπουργικός σύμβουλος, θρονιασμένος στον υπουργικό θώκο, στην απόλυτη αδράνεια, παραδομένος στη μανία της εξουσίας. Η ρουσφετολογία και ο χρηματισμός συντηρούν την αντίληψη του υπαλληλικού κράτους. Ένα έργο που σατιρίζει διαχρονικά τη νωθρότητα της πολιτικής παρακμής της χώρας μας και, δυστυχώς για εμάς, είναι ακόμη επίκαιρο ως προς τη θεματολογία του. Το 2019 πλέον, μέσα από μια σύγχρονη διασκευή του κλασικού έργου του Χουρμούζη, την οποία όπως και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Σταματία Καγκελάρη, τρεις ηθοποιοί ενσαρκώνουν επί σκηνής όλους τους χαρακτήρες του έργου σε μια ευφυή σάτιρα με γρήγορους ρυθμούς.

“Το έργο αποτελεί μια διεξοδική ματιά απέναντι στα διαχρονικά προβλήματα του κατεστημένου της πολιτικής γραφειοκρατίας, μέσα στην ελληνική πραγματικότητα, όπου με τρόπο γλαφυρό, σατυρικό και πάντοτε επίκαιρο, προσπαθεί να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα και την αδράνεια της ελληνικής πολιτικής σκέψης, την ξενομανία και την ξενοκρατία που επισκίαζε από πάντα την ελληνική κοινωνία.”

Ταυτότητα Παράστασης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΗ

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ- ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: ΕΥΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΔΟΥ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΗΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΣΟΦΙΑ ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΝΗ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΕΙΡΗΝΗ ΖΓΟΥΡΗ

ΦΩΤΙΣΜΟΣ: ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΖΑΦΕΤΑΣ

ΜΑΜΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΠΑΝΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ- ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ: ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΑΪΣΗ
ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90’

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 5€

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 2410 533417 και 6930435167 (Κα Τσινούλη)

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - «Ο Υπάλληλος»: Πρεμιέρα στις Φυλακές Λάρισας

Λάρισα