“Όχι στην ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών”

Ανακοίνωση Συνπολιτεια

Η Δημοτική Παράταξη ΣυνΠολιτεία, υπερασπιζόμενη τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, την σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση του Δήμου από την Κεντρική Διοίκηση αλλά και την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης αυτού με μόνιμο προσωπικό με πλήρη και εργασιακά δικαιώματα ζητά την απόσυρση του άρθρου 179 που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις». 

Το εν λόγω άρθρο εφόσον αποτελέσει νόμο του κράτους, δύναται να οδηγήσει ουσιαστικά χωρίς κανένα περιορισμό στην σταδιακή και μετέπειτα πλήρη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών όπως της συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού κ.α.

Να επισημάνουμε πως στην περίοδο που εμείς ήμασταν η Δημοτική Αρχή απομακρύνθηκε ο ιδιώτης που πραγματοποιούσε τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών και η υπηρεσία αυτή πλέον εντάχθηκε στις Δημοτικές Υπηρεσίες όπως και της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Να επισημάνουμε επίσης πως δώσαμε αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους στη καθαριότητα (τότε συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, τώρα μόνιμοι υπάλληλοι), κάτι που τελικά έφερε την ολοκλήρωση των διαδικασιών μονιμοποίησης το 2018 και την τελική επισημοποίηση πριν λίγο καιρό. 

Χαιρετίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων και καλούμε την σημερινή Δημοτική Αρχή αλλά και τους πολίτες να στηρίξουν τους εργαζόμενους και τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης

Σαρχώσης Παναγιώτης π.Δήμαρχος

Κουτσοδήμος Γεώργιος,   Λαγκιόλη- Μπίλιου Φανή,  Τσιόπας Χρήστος, Χρυσοβέργης Κων/νος

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13767 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*