Ο Δήμαρχος Τεμπών σε κασταναριά των Αμπελακίων

Λίγες μέρες πριν την καθιερωμένη Γιορτή Κάστανου που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου στα Αμπελάκια, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Παν. Γκατζόγια, επισκέφθηκε καστανεώνες των Αμπελακίων.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί αλλά και να συνομιλήσει με καστανοπαραγωγούς της περιοχής, και μέσω αυτής της επικοινωνίας να ενημερωθεί για την πορεία της φετινής σοδειάς του προϊόντος.

1 2 - Ο Δήμαρχος Τεμπών σε κασταναριά των Αμπελακίων

Ενός προϊόντος που την περίοδο αυτή βρίσκεται μέχρι και τα τέλη του μήνα στο στάδιο της συγκομιδής.
Οι καστανοπαραγωγοί των Αμπελακίων ενημέρωσαν ακόμη τον δήμαρχο για τις προσβολές που δέχθηκε τον περασμένο Μάιο, μεγάλο τμήμα του καστανοδάσους από την ασθένεια της σφήκας, η οποία έπληξε ως γνωστόν πολλές εκτάσεις του Δήμου Τεμπών.

2 2 - Ο Δήμαρχος Τεμπών σε κασταναριά των Αμπελακίων

Οι καστανοπαραγωγοί του Δήμου Τεμπών ευελπιστούν όπως είπαν χαρακτηριστικά στον Δήμαρχο, «να μην υπάρξει εξάπλωση της ασθένειας την επόμενη άνοιξη (αρχές Απριλίου και μετά), οπότε και γίνονται αντιληπτά τα πρώτα συμπτώματα της, διότι η καλλιέργεια του κάστανου για τις συγκεκριμένες περιοχές, είναι μια δυναμική καλλιέργεια που παρέχει στους παραγωγούς ένα σεβαστό εισόδημα.

Ο Δήμαρχος Τεμπών επισκέφθηκε ακόμη το φράγμα των Αμπελακίων αλλά και τις παρακείμενες εγκαταστάσεις του αντλιοστασίου.

4 - Ο Δήμαρχος Τεμπών σε κασταναριά των Αμπελακίων

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13498 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*