Ανοίγει τις πύλες του το 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας


Αυλαία έναρξης για το 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας, το οποίο θα διεξαχθεί από 7-9 Οκτωβρίου, αποτέλεσε η σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας , τους συνεργαζόμενους φορείς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Λάρισας «Κάμπος και Θέαμα» σήμερα στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Οι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τόνισαν τα εξής:

Ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας, το οποίο έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό θεσμό της πόλης και στην διαχρονική, από την πρώτη του διοργάνωση στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στην βεβαιότητά του ότι και το φετινό φεστιβάλ θα είναι επιτυχημένο και μαζικό. Ο κ. Περιφερειάρχης επισήμανε την συμβολή της

Περιφέρειας στον πολιτισμό, καθώς θεωρεί τον πολιτισμό σημαντικό κομμάτι στην κοινωνική συνοχή και επιβεβαίωσε τη στήριξη της Περιφέρειας και στη φετινή διοργάνωση. Μίλησε για την αξία του θεάτρου δρόμου μέσω του οποίου αναπτύσσεται διάλογος, συνεργασία και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται ο δημόσιος χώρος ως χώρος έκφρασης και επικοινωνίας και εξήρε την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ για τη συνέπεια, τη σοβαρότητα και το μεράκι που αντιμετωπίζει τη διοργάνωση.

Το παρών έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας καθώς ο Δήμος Λαρισαίων είναι συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ.

Από την πλευρά του Φεστιβάλ μίλησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Λάρισας «Κάμπος και Θέαμα» και πρόεδρος της διοργάνωσης κ. Μπαράτση η οποία έκανε μια αποτίμηση των 8 χρόνων φεστιβάλ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέατρο δρόμου ως είδος καλλιτεχνικής έκφρασης επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα παλιό είδος θεάτρου, ίσως και το αρχαιότερο, που όμως σήμερα βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση και κάθε χρόνο διοργανώνονται φεστιβάλ σε όλο και περισσότερες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργώντας ένα δίκτυο δράσεων και ένα σημείο συνάντησης καλλιτεχνών και ομάδων και ότι μέσα από το θέατρο δρόμου επιτυγχάνεται η ανάδειξη του δημόσιου χώρου ως χώρου έκφρασης και επικοινωνίας καθώς όλες οι δράσεις αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο ως κυρίαρχη σκηνογραφία και ως χώρο συνεύρεσης με ένα πολυάριθμο και πολυποίκιλο κοινό. Τέλος αφού χαρακτήρισε τη φετινή διοργάνωση πιο πλούσια από τις προηγούμενες, τόνισε ότι οι παραστάσεις, όπως σε όλα τα Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, θα είναι με καπέλο (ελεύθερη συνεισφορά) και κάλεσε τους Λαρισαίους να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ.

Η υπεύθυνη τύπου κ. Μποτσαροπούλου αναφέρθηκε στην καινοτομία του φετινού φεστιβάλ που εισάγει το κοινό της Λάρισας στην κωμωδία και στα Φεστιβάλ Κωμωδίας όπως αυτά διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς, ενώ οι δύο πρώτες μέρες θα καλυφθούν με δράσεις και παραστάσεις από καλλιτέχνες δρόμου και ομάδες καλλιτεχνών δρόμου από όλη την Ελλάδα, η τελευταία ημέρα του φεστιβάλ θα είναι για πρώτη φορά φέτος αφιερωμένη αποκλειστικά στη κωμωδία και έκλεισε παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του τριήμερου φεστιβάλ τονίζοντας ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας τα δρώμενα της πρώτης μέρας, θα μεταφερθούν στη στοά Κουτσίνα.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Διά Βίου Μάθησης κ. Νίκος Λιούπας, η πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Δήμητρα Μπαράτση  και μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ κ. Εύη Μποτσαροπούλου υπεύθυνη τύπου, η κινηματογραφίστρια κ. Δήμητρα Γιαννούκα, η ψυχολόγος κ. Ολυμπία Καλαμπαλίκη και οι εκπαιδευτικοί κ. Χαρά και Βάγια Καλαθά.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα καθημερινά στη σελίδα facebook 8 Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:
ΔΕΥΤΕΡΑ 7/10
ΕΝΑΡΞΗ / ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
18:00 ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΥΝΟΛΟΥ ΚΡΟΥΣΤΩΝ CARACATU
από το Αρχαίο Θέατρο στην Πλατεία Ταχυδρομείου

ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ
19:00 DON’T WORRY BE HAPPY, ΟΜΑΔΑ X SALTIBAGOS
παράσταση τσίρκου
20:00 ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΗΡΙΟ, ΟΜΑΔΑ X SALTIBAGOS
κωμική διαδραστική performance με κλόουν/θηριοδαμάστρια
και άγρια θηρία ελευθέρας βοσκής
20:15 BALANCE AND HARMONY, ΟΜΑΔΑ SEACLOWN CIRCUS
μαγικά κόλπα, ζογκλερικά, ακροβατικά, ισορροπία σε λεπτό σχοινί &
ζωντανή μουσική
20:45 CREEPY PROJECT, ΟΜΑΔΑ MAGIC CASTLE ENTERTAINMENT
21:15 ONE MAN SHOW, POPOMAN
21:45 FIRE IN MOTION, ΟΜΑΔΑ DEVA PERFORMING
performance με φωτιά και χορό

καθόλη τη διάρκεια FACE PAINTING με ελεύθερη συνεισφορά

ΤΡΙΤΗ 8/10
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΦΡΙΞΟΥ / Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
21:00 FIRE IN MOTION, ΟΜΑΔΑ DEVA PERFORMING
performance με φωτιά και χορό
ΚΑΦΕΝΕΙΟ Η ΓΗ
21:00 STANDUP COMEDY ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΑ
παράσταση με τους Γιάννη Ρούσσο, Στέφανο Γιδάρη, Αλέξανδρο Πασπαρδάνη

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/10
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΦΡΙΞΟΥ / Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
21:00 FIRE IN MOTION, ΟΜΑΔΑ DEVA PERFORMING
performance με φωτιά και χορό

ΣΚΗΝΗ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ‘‘ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΝΟΣ’’
21:00 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΛΑΚΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ
παράσταση standup comedy,
προπώληση 10€, ταμείο 12€

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας