Παράσταση Διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ ν. Λάρισας

Πάγιο αίτημα του κλάδου των εκπαιδευτικών είναι η έγκαιρη κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία (Γενικής Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής & τμήματα ένταξης, Καλλιτεχνικών Μαθημάτων), με μόνιμους διορισμούς, στην ώρα τους.

Οι αναπληρωτές συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας, έχοντας σοβαρό πρόβλημα στέγασης. Και φέτος συνεχίζεται το ίδιο βιολί, μετά τη 2η φάση τοποθετήσεων και παρά τις χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών συναδέλφων, να υπάρχουν πολλά κενά στα σχολεία.

Για όλα τα κύρια ζητήματα στην εκπαίδευση (δαπάνες, διορισμοί, δικαιώματα αναπληρωτών, μισθοί, ωράριο, κ.ά.). Τo Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019 στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας προκηρύσσοντας 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ – 2μμ για το πρωινό ωράριο και αντίστοιχες 3ωρες για το απογευματινό και το εσπερινό ωράριο.

Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας , αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας, για την Παρασκευή, 4/10/2019, από τις 8.00 π.μ. έως τις 11.00 μ.μ., για τον πρωϊνό κύκλο, από τις 14.00 έως τις 17.00 για τον απογευματινό κύκλο προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι (αναπληρωτές και μόνιμοι), για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Στο ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας ακόμη και σήμερα 3/10/2019 παραμένουν συνολικά 25 κενά, 18 γενικής παιδείας και 7 ειδικής αγωγής, ενώ στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας πρέπει να καλυφθούν σχεδόν 20 θέσεις.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας αποφάσισε για αυτά τα θέματα, να κάνει Παράσταση Διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας,

την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, στις 2:00 μ.μ.

Καλεί όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς τους μαθητές και τους Συλλόγους Γονέων να στηρίξουν την κινητοποίηση.