Ο Δήμαρχος ΄΄μας δείχνει τα προικιά του΄΄

Ο Δήμαρχος ΄΄μας δείχνει τα προικιά του΄΄

Γράφει ο δημοτικός σύμβουλος Τσιόπας Χρήστος

Καλά κάνει και καμαρώνει ο Δήμαρχος κ. Κόκκουρας στη τελετή ορκωμοσίας  των επιτυχόντων υπαλλήλων της 3Κ/2018. Για πρώτη φορά ο Δήμος θα έχει μόνιμους υπαλλήλους στην υπηρεσία καθαριότητας.

Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια προσπαθειών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της παράταξής μας και ιδιαίτερα του πρώην Δημάρχου κ. Σαρχώση και της προηγούμενης κυβέρνησης. Κανείς δεν πίστευε πως στην εποχή των μνημονίων υπήρχε το περιθώριο για προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων. Εμείς το πιστεύαμε και διεκδικήσαμε με κάθε διαθέσιμο μέσο την μονιμότητα των υπαλλήλων του Δήμου. 

Όπως είναι φυσικό η υπηρεσία αναβαθμίζεται και μπορεί πλέον να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, έπαψαν να βιώνουν σε καθεστώς ανασφάλειας.

Η μονιμότητα των εργαζομένων δίνει μια άλλη δυναμική στην υπηρεσία. Το γεγονός αυτό,  αν συνδυαστεί με εργαλεία όπως το NOVOVILLE, τότε μπορεί να αλλάξουν εντελώς τα χαρακτηριστικά λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας.

Εμείς, έχοντας αυτόν τον στόχο, δημιουργήσαμε νέα εργαλεία ( όπως GPS στα οχήματα, ατομικοί κάδοι στα σπίτια, δημιουργία νέων ρευμάτων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, νέους κανονισμούς και άλλα πολλά).  Και πιστέψτε με, τα περισσότερα από αυτά δημιουργήθηκαν κόντρα σε παλιές αντιλήψεις και νοοτροπίες. Ένα από αυτά είναι η πλατφόρμα επικοινωνίας του πολίτη με τον Δήμο, NOVOVILLE, που δίνει την δυνατότητα διευθέτησης θεμάτων σε ζωντανό χρόνο.  Η πλατφόρμα λειτουργεί σχεδόν 2 χρόνια και φάνηκε πως είναι ο καλύτερος τρόπος ανάδειξης και λύσης των θεμάτων του Δήμου.

Απομένει στον νέο Δήμαρχο να κατανοήσει τη χρησιμότητα τους γιατί αυτά είναι κάποια από τα ασημικά της προίκας που πήρε. 

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Ο Δήμαρχος ΄΄μας δείχνει τα προικιά του΄΄
Τύρναβος