Ψήφισμα για την κλιματική αλλαγή

ΤΥΡΝΑΒΟΣ


Την έκδοση ψηφίσματος  για την κλιματική αλλαγή ζήτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο,  η δημοτική παράταξη ΣυνΠολιτεία που ήταν η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η ΣυνΠολιτεία θεωρεί πως το Δημοτικό Συμβούλιο  πρέπει να συντονίσει τις δράσεις των πολιτών διεκδικώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την κλιματική αλλαγή.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύτηκε να καλέσει σε συνάντηση τους επικεφαλείς των παρατάξεων όπου θα διαμορφωθεί το κείμενο του ψηφίσματος. 


Σχέδιο Ψηφίσματος 


Η βιωσιμότητα του πλανήτη μας αφορά όλους

Οι εικόνες καταστροφής του Αμαζονίου από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτές. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλώς ένα σύνθημα, αλλά ζήτημα επιβίωσης του ίδιου του πλανήτη, ο οποίος απειλείται καθημερινά από μια σειρά ανθρωπογενών δραστηριοτήτων που καταστρέφουν το κλίμα, όπως η αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων και  η αποψίλωση των δασών, που υπονομεύουν τη βιοποικιλότητα, μολύνουν την ατμόσφαιρα και τους υδάτινους πόρους.

Ολόκληρος ο πλανήτης απειλείται από την κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις της οποίας δυστυχώς γίνονται πλέον καθημερινά ορατές. Η συνειδητή άρνηση της κλιματικής αλλαγής από τους ισχυρούς του πλανήτη για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, κάνει την κατάσταση ακόμα πιο ασφυκτική.

Ο συντονισμός των δράσεων, των κινήσεων και πρωτοβουλιών των πολιτών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εξουσιοδοτούμε τον Δήμαρχο κ.Κόκκουρα να συντονίσει όλες τις δράσεις με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των Δημοτών. 

Από την δημοτική παράταξη Συν Πολιτεία

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest