Μνημόσυνο για τον μακαριστό π. Ανάργυρο Σταματόπουλο στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου


Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου πάντοτε μνημονεύει τους εργάτες του ευαγγελίου που έδρασαν στην περιοχή μας.
Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου, μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, θα τελεστεί από τον Σεβασμιώτατο επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό π. Ανάργυρο Σταματόπουλο, με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την εκδημία του.

O μακαριστός π. Ανάργυρος Σταματόπουλος (1916-1994) υπήρξε επί τριακονταετία και πλέον Προϊστάμενος της Αδελφότητας Θεολόγων «Η Ζωή». Τη δεκαετία του 1960 υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου όπου και υπήρξε Πνευματικός πάρα πολλών Θεσσαλών και Λαρισαίων. Το 1968 αρνήθηκε την εκλογή του ως Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, παραμένοντας πιστός στον όρκο της αφιερώσεώς του στην Αδελφότητα «Η Ζωή».

Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του στη δραστηριότητα της Χριστιανικής Εστίας Λάρισας «Απόστολος Παύλος». Από την ίδρυση των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου, το 1957, έως την κοίμησή του, συμπαραστάθηκε ενεργά στο Έργο αυτό και υπήρξε πνευματικός του οδηγός. Πριν έρθει στη Λάρισα συμμετείχε ως Ιερέας και Πνευματικός στον απελευθερωτικό και εθνικό αγώνα της ΕΟΚΑ, πράγμα που έγινε αιτία να απελαθεί από την Κύπρο από τους Άγγλους κατακτητές, το 1955.

Τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου εξέδωσαν το 2012 αφιερωματικό τόμο στη μνήμη του, που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευτούν από τα Εκπαιδευτήρια (Καρδίτσης 21, Λάρισα).

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google