Η «Φλόγα της Αγάπης» στον Αμπελώνα (φωτο)


Με μεγάλη και αθρόα προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών και χωρίς κανένα πρόβλημα πραγματοποιήθηκε την Κυριακη 15-09 στο Περιφ/κο Ιατρείο η καθιερωμένη 85η εθελοντική αιμοδοσία των κατοίκων του Αμπελώνα για το φθινόπωρο 2019.
Αξίζει, βέβαια να σημειωθεί ότι, απ’ τους προσερχόμενους αιμοδότες που σχεδόν έφτασαν τους 70, επτά (7) εθελοντές προσήλθαν για 1η φορά.
Τους αιμοδότες αυτούς που προσέφεραν το αίμα τους σ’ αυτή την αιμοδοσία της “ΕΛΠΙΔΑΣ” το Δ.Σ. του Συλλόγου τους ευχαριστεί θερμά, τους συγχέρει από καρδιάς για την προσφορά τους και προβάλλει την πράξη τους ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής.
Ιδιαίτερη αναφορά, έγινε στο προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, στις εξαίρετες Γιατρούς κ.κ.Μαίρη Χατζητάκη-Διευθύντρια της αιμοδοσίας και Σωτηρία Ανδρίτσου, καθώς και στις τρεις ακούραστες νοσηλεύτριες που χάρη στην ευσυνειδησία τους και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης, από το οποίο διακατέχονται, η χθεσινή αιμοληψία πραγματοποιήθηκε ομαλά και με πολύ μεγάλη επιτυχία!
Ταυτόχρονα την ίδια μέρα στο προαύλιο του Περιφ/κου Ιατρείου πραγματοποιήθηκε η άλλη μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου “Η ΕΛΠΙΔΑ” για την υποδοχή της φλόγας της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Αιμοδοσίας στον Αμπελώνα. Τη φλόγα οδήγησαν από την είσοδο της πόλης μέχρι το Ιατρείο, Εθελοντές Λαμπαδηδρόμοι, μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, οδηγοί και πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα, παιδιά του “ΑΡΙΣΤΕΑ”, δομή Αμπελώνα και Αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου Αμπελώνα, όπου έλαβε χώρα μία μικρή και λιτή, αλλά ζεστή και μεστή περιεχομένων και μηνυμάτων τελετή, για την υποδοχή της και το άναμμα του βωμού.
Τους λαμπαδηδρόμους συνόδευαν και προστάτευαν δύο περιπολικά του Α.Τ. Τυρνάβου, ένα αυτοκίνητο του Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και το ειδικό αυτοκίνητο της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γ.Ν. Λάρισας, για να θυμίζει σε όλους το σκοπό για τον οποίο έγινε η 17η Λαμπαδηδρομία στον Αμπελώνα.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιαννόπουλος Γιάννης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες Λαμπαδηδρόμους, αναφέρθηκε στο σκοπό για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η 17η Λαμπαδηδρομία. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο σκοπό και τη σημασία της Λαμπαδηδρομίας, ενώ ακολούθησε  ομιλία από τη Γιατρό κ.Μαίρη Χατζητάκη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο νέος Δήμαρχος Τυρνάβου κ.Κόκουρας Ιωάννης, η Βουλευτής Λάρισας κ.Ευαγγελία Λιακούλη και ο Πρόεδρος του Περιφ/κου Συμβουλίου Λάρισας κ.Πινακάς Βασίλης, οι οποίοι και χαιρέτησαν την εκδήλωση, καθώς επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ.Ανδρέας Γιαννόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμάρι Σάμερ-Αθανάσιος, Ροντούλης Αστέριος και Χρυσοβέργης Κωνσταντίνος, με τους δύο τελευταίους, μάλιστα, να αιμοδοτούν καθότι τακτικοί αιμοδότες του Συλλόγου.

Παρευρέθηκαν επίσης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελώνα κ.Τσακνάκη Παρασκευή, καθώς και οι κ.Κουβέλας Νικόλαος και κ.Μαρία Κουτούκα-Νασιούλα, με τους δύο τελευταίους να έχουν αιμοδοτήσει, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ.Μπλάνας Σωτήρης και μέλη Φορέων και Συλλόγων της πόλης.

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google