Η τοποθέτηση του Αμάρι Σάμερ – Αθανάσιου στην ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Τυρνάβου


Η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη που Θέλουμε» Αμάρι Σάμερ – Αθανάσιου κατά της ειδική συνεδρίαση εκλογής προεδρείου, οικονομικής και επιτροπής ποιότητας ζωής Δήμου Τυρνάβου

Το προεδρείο είναι ένα θεσμικό όργανο ύψιστης σημασίας για την δημοκρατία και την ορθή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, όπου αντιπρόεδρος και γραμματέας μπορούν να είναι αρωγοί και να βοηθάνε ποικιλοτρόπως τον Πρόεδρο στις αρμοδιότητές του, δίνοντάς τους πρωτοβουλίες για την καλύτερη προετοιμασία των συνεδριάσεων αλλά και ενημέρωσης των παρατάξεων για τα θέματα συζήτησης. Ας ελπίσουμε ο Πρόεδρος να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των συμβούλων που θα εκλεγούν στο προεδρείο.

Καταρχήν όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς στον νομό Λάρισας είμαστε το δημοτικό συμβούλιο όπου οι πολίτες του Δήμου μας αποφάσισαν να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις που συμμετείχαν στις αυτοδιοικιτικές εκλογές σχεδόν με τον ίδιο αριθμό συμβούλων βάση και του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής. Ένας Δήμος όπου ο Κλεισθένης θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα εφαρμογής και να αποδείξει το αν και κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί επί του πρακτέος. Δυστυχώς όμως δεν θα μπορέσουμε να δούμε την εφαρμογή του, καθώς οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις, μετά τις εθνικές εκλογές, άλλαξαν τα δεδομένα όσων αφορά την διοίκηση των Δήμων, με αλλαγές ακόμα και στην οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή ποιότητας ζωής, με αιτιολογία την ακυβερνησία των ΟΤΑ. Η αλήθεια είναι πως μετά τις αλλαγές που έγιναν, η παράταξή μας το σκέφτηκε πολύ αν θα ήθελε να συμμετέχει στις επιτροπές υπό τις νέες αυτές συνθήκες.

Ωστόσο τιμώντας την εντολή των πολιτών και πιστεύοντας πως η νέα δημοτική αρχή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εφαρμόζοντας τον Κλεισθένη και την απλή αναλογική όπως θεσπίστηκε στην αρχική του μορφή, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε σε αυτές και μάλιστα προτείνουμε στον Δήμαρχο να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις στις επιτροπές. Η παράταξή μας πιστεύει πως όλοι μας, βρισκόμαστε σε αυτες τις θέσεις για το καλό του τόπου μας και των συνδημοτών μας.

Και εμείς θα το πράξουμε αυτό ασκώντας σοβαρή, ουσιαστική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, συναινώντας μεν σε θέματα για το καλό του Δήμου, αλλά διαφωνώντας, ασκώντας κριτική και καταθέτοντας την δίκη μας πρόταση, εκεί όπου θεωρούμε πως αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Με διάλογο, συναινέσεις και καλή διάθεση από όλους μας, μακριά από μικροπολιτικές, ο Δήμος μας μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google