Νέο πυρηνικό εργοστάσιο σχεδιάζει να κατασκευάσει η Βουλγαρία, ενώ ήδη εταιρείες κολοσσοί φαίνεται να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους.

“Είναι όλες εξαιρετικά σεισμογενείς περιοχές. Σε περίπτωση σοβαρού πυρηνικού ατυχήματος, επειδή το Μπελένε είναι πολύ κοντινότερα από το Τσέρνοπιλ θα μολυνθεί με ραδιενέργεια όχι μόνο ο αέρας, η αγροτική παραγωγή, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό η ανθρώπινη υγεία”, εξηγεί ο κ.Νίκος Ατσάρος, πρώην πρόεδρος ένωσης χημικών, μιλώντας στο STAR.

ximos 300X250 - Πυρηνικό εργοστάσιο στη Βουλγαρία βάζει σε κλοιό ραδιενέργειας την Ελλάδα
Έρευνες Καναδών επιστημόνων έχουν υπολογίσει ότι σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος στη Βουλγαρία θα προσβληθούν από τη ραδιενέργεια 135 εκατομμύρια άνθρωποι στην περιοχή των Βαλκανίων.

Τόσο το Μπελένε όσο και το πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι βρίσκονται στις όχθες του Δούναβη. Ενώ απέχουν μόλις 380 χιλιόμετρα από τη Βόρεια Ελλάδα, απόσταση μικρότερη από το ταξίδι Αθηνά – Θεσσαλονίκη.

Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Μπελένε είχε παγώσει λόγω του απαγορευτικού κόστους, ποσό της τάξης των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: enikos.gr

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *